Polisten eroinle "Oruç Reis"e selam!

Diyarbakır'da 1 ton esrar ele geçiren jandarmanın ardından polisin de Van'da 282 kilogram eroin bulduğu açıklandı. Polis Oruç Reis'e selam gönderdi.

GÜNDEM 18.10.2020, 10:51 19.10.2020, 17:26
Polisten eroinle "Oruç Reis"e selam!

Kahraman güvenlik güçleri, bir taraftan Türkiye'nin huzur ve güvenliğini tehdit eden terör örgütleri ve yabancı güçlerle mücadele ederken diğer taraftan Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine taşımak, halkın uzun vadede refahını sağlamak için görev yapanları koruyarak ülkenin hak, alaka ve menfaatlerini muhafaza altına almaya çalışıyor.

Oruç Reis mesajı

Van genelinde uyuşturucu ticareti yapan, naklini gerçekleştiren ya da saklama faaliyetlerini planlayanlara yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu çerçevede Van İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Van'ın Çaldıran ilçesinde seyir durumundaki bir kamyonu kuşkulanarak durdurdu.

Hassas burun "Rexo"nun da katıldığı aramada, şüpheli kamyonun kasasında bulunan kanepelerin aralarına saklanmış 371 paket eroin bulundu. Tartılan eroinlerin 121 kilo 775 gram olduğu hesaplandı.

Gözaltına alınan sürücü M.Ç'yi konuşturan polis ekipleri, Çadıran ilçesinde bir otomobilde de uyuşturucu bulunduğu bilgisini aldı.

M.Ç.'nin verdiği adrese giden polis ekipleri, terk edilmiş hâldeki otomobilde 361 paket eroin buldu. Bu eroinlerin ağırlığının da 160 kilo 855 gram olduğu belirlendi.

Her iki uyuşturucu konusuyla ilgili olarak kamyon sürücüsü M.Ç. gözaltına alınırken olayı araştıran ekipler iki isme daha ulaştı. Her iki araçtaki eroinlerle ilgili olarak O.A. ve S.Y. isimli kişilerin de yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Zanlıların Emniyetteki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

Polisler, kamyon ve otomobilde buldukları eroin paketleriyle, Doğu Akdeniz'de faaliyet yürüten Oruç Reis sismik araştırma gemisinin ismini yazarak, Türkiye'nin hak, alaka ve menfaatleri için bölgede sürdürülen çalışmalara ve bu çalışmayı yürütenlere destek mesajı gönderdi.

Oruç Reis isminin yazıldığı eroin paketlerini bulan narkotik köpeği Rexo da objektiflere poz verdi.

Yorumlar (0)