Polisliğe giriş şartlarında değişiklik

Polis meslek eğitim merkezleri ve meslek yüksekokullarına giriş koşullarını düzenleyen yönetmeliklerde değişiklik yapıldı.

GÜNDEM 19.03.2022, 20:16 20.03.2022, 13:07
Polisliğe giriş şartlarında değişiklik

Söz konusu yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanması üzerine yürürlüğe girmiş oldu. 

İki yönetmelikte de adaylarda aranan şartları düzenleyen maddelerdeki 'Adayın kendisinin ve evliyse eşinin' ibareleri yürürlükten çıkartıldı.

Yönetmeliklerde düzenlemeye gidildi

Eşin adli durumuna dair şartların kaldırıldığı bazı düzenlemeler ise şu şekilde:

"Kasıtlı bir şekilde işlenen bir suç sebebiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yönelik karar verilmiş olsa bile bir sene veyahut daha fazla süreyle hapis cezası almamak.

Affa uğramış veyahut hükmün açıklanmasının geri bırakılması yönünde karar verilmiş olsa dahi devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, Anayasal düzene ve işleyişine karşı suçlar, ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma, hileli bir şekilde iflas, güveni kötü yönde kullanma, sahtecilik, dolandırıcılık, hırsızlık, rüşvet, zimmet, kara para aklama, kaçakçılık, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan dolayı mahkum olmamak veyahut bahse konu suçlar sebebiyle hakkında sürmekte olan bir kovuşturma veyahut tahkikat bulunmamak yahut kovuşturması uzlaşma ile sonuçlanmış olmak."

Yorumlar (0)