Polislerin arkasında "PKK zaferi" erkekliği!!!

HDP milletvekili Erol Katırcıoğlu'nun polis barikatının arkasından HDP Diyarbakır İl Örgütü binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine zafer işareti yapması evlat nöbetindeki aileleri öfkelendirdi.

GÜNDEM 21.01.2021, 13:06 22.01.2021, 09:37
Polislerin arkasında "PKK zaferi" erkekliği!!!

Evlatlarının kandırılıp ya da zorla dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tuttukları için 3 Eylül 2019 tarihinde HDP Diyarbakır İl Örgütü önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti 507'inci gününde.

HDP'li vekiller, "İş ve aş buluşmaları" ismi altında düzenlenen program için HDP'nin Diyarbakır'daki örgüt binasında toplandı.

Programın sonrası örgüt binasından çıkan HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, polis barikatlarının arkasına sığınarak, Diyarbakır annelerine döndü ve zafer işareti yaptı.

HDP'li Katırcıoğlu'nun evlat nöbeti tutan annelere yaptığı hareket karşısında oturma eylemindeki aileler sert tepki gösterdi. PKK bölücü terör örgütü ve siyasi uzantısı HDP aleyhine sloganlar atan aileler, milletvekili Katırcıoğlu'nu da yuhaladı.

Dağa kaçırılan çocuğu için eylemde olan baba Celil Begdaş ise alçak harekete öfkelenerek fenalaştı. Sağlık ekipleri baba Celil Begdaş'a anında müdahale etti.

"Dağda üşüyen onun evladı değil"

PKK tarafından 7 yıl önce zorla dağa kaçırılan kızı Ceylan Mutlu için "evlat nöbeti"ne Bursa'dan katılan Türkan Mutlu, HDP Milletvekili Katırcıoğlu'nun zafer işareti yapmasına tepki göstererek, "Çünkü evlat acısı çeken o değil. Çünkü dağda üşüyen onun evladı değil." dedi.

"Polis barikatlarının ardına sığındı"

5 yıl önce kandırılarak PKK tarafından dağa götürülen oğlu Doğan Güger için nöbet tutan baba Hacı Güger de HDP'li vekillerin, dağa kaçırdıkları çocukları için hesap vermelerini istedi.

"Polislerimizin barikatlarının arkasına sığınıyorlar" diyen baba Hacı Güger şunları söyledi:

"Biz onlara isyan ederken, onlar ne yapıyor? Ne tuhaftır ki, polislerimizin arkasına sığınıyorlar. Barikatların arkasında gizlenerek, başlarını eğerek kaçıyorlar. Çocuklarımızı istiyoruz. HDP çocuklarımızı kaçırıyor. Evlatlarımıza kavuşuncaya kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)