Polise iftira atan gence verilen beraat kararı bozuldu

Bir soruşturma amacıyla polis merkezindeki memurlara, hakaretlerde bulunan sanığa mahkemenin verdiği beraat kararı Yargıtay tarafından bozuldu.

GÜNDEM 23.01.2021, 11:34 24.01.2021, 09:36
Polise iftira atan gence verilen beraat kararı bozuldu

Bir soruşturma dahilinde ifade vermek amacıyla polis merkezine giden bir genç, ifadesinin acilen alınmasını isteyerek başkomiserle tartışma yaşadı.

Başkomisere hitaben, “Hırsızlarla iş birliği yapıp onlardan pay alıyorsunuz, hepiniz ş*rfsizsiniz” diyen öfkeli genç, odanın duvarlarına vurarak, “Kendime zarar vereceğim ve sizin yaptığınızı söyleyeceğim.” diyerek bağırmaya başladı.

Mahkeme sanığın beraatına hükmetti

Polis merkezinde görevli olan baş komiser, olay sonrası kendisini darp etmediği halde dayak yediğini söyleyerek şikayette bulunan gence ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Öfkeli genç hakkında Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından ‘hakaret ve iftira’ suçundan 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Mahkeme tarafından sanığın beraatına ilişkin karar verildi. Davacı başkomiser kararı temyiz edince, Yargıtay 8. Ceza Dairesi devreye girerek kararı bozdu.

Yargıtay tarafından verilen karar şu şekilde:

“Tanıkların anlatımları ve dosyanın bütün içeriği dikkate alındığında sanığın hakaret ve iftira suçlarını işlediği açıktır. Hakaretin kendisini yaralamasından önce oludğu ve katılandan kaynaklı bir haksız eylem olmadığı halde, hakaret suçunun, sanığın olayın öncesinde katılan tarafından yaralanmış olma ihtimali sebebiyle haksız bir fiile tepki olarak işlendiğinin kabulüyle yerinde olmayan bir sebeple sanığa mahkumiyet yerine beraat kararı verilmesi yasaya aykırıdır. Mahkeme tarafından hükmün bozulmasına ilişkin karar oy birliğiyle verilmiştir.”

Yorumlar (0)