Polis Teşkilatının yıl dönümünde şehitler dualarla anıldı

Türk Polis Teşkilatı, kuruluşunun 176. yıldönümünde şehitleri dualarla yâd etti.

GÜNDEM 07.04.2021, 12:39 07.04.2021, 16:56
Polis Teşkilatının yıl dönümünde şehitler dualarla anıldı

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş öncülüğünde Cebeci Polis Şehitliğini ziyaret eden polisler, dualar ederek şehitler için saygı atışlarında bulundu.

“Bu uğurda şehit düşmeyi şeref sayarız”

Cebeci Polis Şehitliğinde yapılan dualar ve saygı atışlarının ardından şehitlikteki anı defterine duygularını aktaran Emniyet Genel Müdürü Aktaş, vatan uğrunda şehit düşmeyi şeref sayacaklarını yazdı.

Türk Milletinin ayrılmaz bütünlüğü için azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Aktaş, Türk polisinin cesaretini ise şehitlerden aldığı düşüncelerini paylaştı.

Aktaş, “Rengini sizin kanınızdan almış al bayrağımızın gölgesinde sizlerin destanlaşmış mücadelesinden aldığımız ilhamla Türk Milletine sadakat ve aşkla hizmette bulunmanın onurunu yaşarken milletimizin bütünlüğü ve devletimizin bekası için azimle bu yolda devam edeceğiz. Sizlerin vana olan aşkı, cesareti ve bin yıllık şanlı tarihimizin bize yüklediği sorumluluk bilinci ile yolumuzu ışıklandırırken kendimize rehber kıldığımız 16 kutlu Türk devletinin tecrübe ve birikimleri de biz polis teşkilatına yüksek bir güç sağlamaktadır” dedi.

 “Ruhunuz şad olsun”

Ebediyete dek Türkiye Cumhuriyeti’nin baki kalacağını belirten Aktaş, 176. yıldönümüne ulaşmanın gururunu yaşadıklarını aktardığı anı defterine şunları da ekledi, “Sizler rahat uyuyun. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e komşu olarak bu dünyadan uğurladığımız sizlerin bizlerdeki o aziz hatıralarını gurur ve saygı ile yaşatacağız. Bize emanet bıraktığınız kıymetli ailelerinizi gözümüz gibi koruyacak ve destanlaşan mücadelelerinizi bizden sonraki nesillere anlatmayı kendimize görev sayacağız. Türk Milleti ve Türk Polis Teşkilatı sizlere şükran borçludur. Ruhlarınız şad olsun.”

Aktaş’ın anı defterine duygularını aktarmasının ardından okunan dualar ve şehitliklere karanfiller bırakılmasıyla program sona erdi.

Yorumlar (0)