Polis kılığına girip 1 milyon lira dolandıran çete çökertildi

Polis kılığıyla 1 milyonluk vurgun yapan şebeke, gerçek polislerin operasyonuyla çökertildi.

GÜNDEM 18.04.2021, 14:54 19.04.2021, 12:24
Polis kılığına girip 1 milyon lira dolandıran çete çökertildi

İstanbul'da polis kılığına girerek kandırdıkları insanların yaklaşık 1 milyon lirasını dolandıran suç şebekesi, İstanbul emniyetinin operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Kendilerine polis süsü verip dolandırıcılık yaptılar

İstanbul’un pek çok farklı yerinde kendilerine polis süsü verip arama yapan ve bu sayede vatandaşların 1 milyon lirasını dolandıran şebeke emniyet ekiplerinin takibi sonucu yakayı ele verdi.

10 farklı yerde kendilerine polis süsü verip dolandırıcılık yapan şebeke üyelerinin arama yaptıkları sıradaki rahat tavırları ise kameralara yansıdı.

Yakayı ele verdiler

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan teknik ve fiziki takip sonucu adresleri belirlenen şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Baskın yapılan adreslerin birinde şüpheli şahıs Javad J. Teslim olmak istemeyip polislere ekiplerine bıçak çekti. Şüpheli şâhısı etkisiz hale getiren polisleri adresteki 6 kişiyi daha gözaltına aldı. 

İlk olarak Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen Javad J. Davut M. Nadir H. Nergiz H, Sara C. ve Yasin H. Buradaki sorgularının ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildiler.

Yorumlar (0)