Polis katili için ağır ceza istendi

Kimliğini kontrol etmek isteyen polisi pompalı tüfekle şehit eden Mustafa Develi için şehidin eşi "ağırlaştırılmış müebbet" istedi.

GÜNDEM 18.06.2019, 17:29
Polis katili için ağır ceza istendi

Kayseri'de kimliğini kontrol etmek isteyen polis memurunu şehit eden sanık Mustafa Develi'nin yargılandığı davada şehit İlhan Odabaşı'nın eşi Dilek Odabaşı, "3 çocuğumu yetim bıraktı. 5 yaşındaki oğlum her gün 'Babam nerede?' diye soruyor. Katilin ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını istiyorum." talebinde bulundu.

Kayseri'de, kimliğini kontrol etmek isteyen polis memurunu pompalı tüfekle ateş ederek şehit eden sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Mustafa Develi, şehit polis memuru İlhan Odabaşı'nın müşteki eşi Dilek Odabaşı, oğlu Ahmet Kaan Odabaşı ve olay gecesi şehit Odabaşı'nın yanında olan meslektaşı müşteki Şeref Kurt hazır bulundu.

Savcı, önceki celse verdiği mütalaasını tekrar ederek sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme başkanı tarafından söz verilen sanık Mustafa Develi, avukatı değiştiği için savunma yapmak istemediğini ifade ederek süre talebinde bulundu.

Şehit eşi Dilek Odabaşı ise "Her gün mezarlığa gidip ağlıyorum. 3 çocuğumu yetim bıraktı, 5 yaşındaki oğlum her gün bana 'babam nerede?' diye soruyor. Eşimin katilinin ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını talep ediyorum. Benim canım yandı, başkalarının canını yakamasın." şeklinde konuştu.

Sanık Mustafa Develi'nin tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 16 Temmuz tarihine erteledi.

Şehit eşi Dilek Odabaşı, duruşmanın ardından mahkeme salonundan çıkarılan sanık Mustafa Develi'ye, "Ciğerim yanıyor, her gün ağlıyorum. Utanmadın mı?" sözleriyle tepki gösterdi. Duruşmada hazır edilen sağlık görevlileri, duruşmanın ardından fenalık geçiren bir şehit yakınına da müdahalede bulundu.

Sanık Mustafa Develi, önceki celse verdiği savunmasında, D.E. ile gönül ilişkisi olduğunu, bu ilişkilerini öğrenen D.E'nin eşi A.E. tarafından tehdit edildiğini ve olay gecesi de polis memurlarını bu kişinin adamları sandığını iddia etmişti.

Merkez Kocasinan ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Kolej Caddesi'nde 5 Şubat 2019'da kimliğini kontrol etmek istediği şüphelinin silahlı saldırısı sonucu başından ağır yaralanan ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan polis memuru İlhan Odabaşı, 25 gün sonra şehit olmuştu.

Yorumlar (0)