Polis, Kağıthane’deki hırsızları yakalamak için 36 kamerayı inceledi

Kağıthane polisi, kiralık araçla geldiği semtteki bir eve girerek 2 bilezik, 500 İsviçre Frangı ve 20 bin lira çalan hırsızlara ulaşmak için gecesini gündüzüne kattı. Zanlıları tespit edebilmek için toplamda 36 kamera kaydını ve 560 aracı tek tek inceleyen polis ısrarlı çalışmalarının sonucunda hırsızların kimliğini tespit ederek yakalamayı başardı.

GÜNDEM 25.10.2021, 11:11 25.10.2021, 18:01
Polis, Kağıthane’deki hırsızları yakalamak için 36 kamerayı inceledi

Alınan bilgilere olay, geçtiğimiz günlerde Kağıthane’ye bağlı Merkez Mahallesi’nde yaşandı. Ev sahibi Şahismail K., sabah saatlerinde çocuklarıyla birlikte evinden dışarı çıktı. Kısa bir süre eve dönen ev sahibi, kapısının kilidinin söküldüğünü ve evinin darmadağın edildiğini gördü. Evini kontrol ettikten sonra da 500 İsviçre Frangı, 15 bin lira civarında para ve 2 bileziğinin çalındığını fark ederek hemen polisi aradı.

Emniyet ekipleri işi çok sıkı tuttu

İhbar üzerine hemen olay yerine gelen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, hırsızları yakalayabilmek için geniş bir soruşturma başlattı ve ilk iş olarak çevredeki kameraları tespit etti. Ardından ekipler, hırsızların yol üzerinde bulunan 3 cadde, 9 sokak ve 36 kamerayı mercek altına aldı. İncelemelerde hırsızların geldikleri aracın plakasını bantla kapatarak gizledikleri ve plakanın sadece ’34 LZ 2’ kısmının okunduğu belirlendi. Emniyet güçleri aracın marka ve modelini belirledikten sonra tam 560 araç üzerine çalışmalar gerçekleştirdi.

 Hırsızlığı kiralık araçla yapmışlar

1 hafta süren çalışmalar sonucunda hırsızlık için kullanılan aracın kiralık olduğunu belirleyen polisler, belirledikleri araç kiralama firmasına giderek hakkında ‘hırsızlık’, ‘mala zarar verme’ ve ‘kasten yaralama’ kaydı bulunan Metin Samet C., Ferit C. Ve Berivan P. İsimli kişilere ulaştı. Şüpheli Metin Samet C. Bayrampaşa’daki evinde yakalanıp önce gözaltına alındı ,sonra da adliyeye sevk edildi. Ardından da adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)