PKK/YPG tacizinde bir asker şehit!

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, "ABD ile 17 Ekim'de yapılan Güvenli Bölge Mutabakatı'na rağmen PKK/YPG'li teröristlerce 20 taciz/ihlal gerçekleştirilmiştir." denildi.

GÜNDEM 20.10.2019, 07:41 20.10.2019, 10:23
PKK/YPG tacizinde bir asker şehit!

Millî Savunma Bakanlığından (MSB), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile 17 Ekim'de yapılan Güvenli Bölge Mutabakatı'na rağmen bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu teröristler tarafından 20 taciz/ihlal gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Bir asker şehit olmuştu

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Fırat'ın doğusunda Tel-Abyad bölgesinde gerçekleştirilen keşif gözetleme görevi esnasında bölücü terör örgütü PKK/YPG üyesi teröristler tarafından açılan tanksavar ve hafif silah ateşi sonucu bir askerin şehit olduğu, bir askerin de yaralandığı belirtildi.

Meşru müdafaa gereği karşılık verildi

Saldırıya meşru müdafaa kapsamında gerekli karşılığın verildiğinin belirtildiği Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında, şu açıklamalarda bulunuldu:

"Amerika Birleşik Devletleri ile 17 Ekim 2019 tarihinde yapılan Güvenli Bölge Mutabakatı'na rağmen bölücü terör örgütü PKK/YPG'li teröristler tarafından 20 taciz/ihlal gerçekleştirilmiştir. Mutabakata aykırı tüm bu eylemlere rağmen dün çoğu ambulanstan oluşan 39 araçlık bir konvoyun Resulayn'a emniyetle giriş ve çıkışı sağlanmış, yaralıların ve bazı kişilerin bölgeden emniyetle tahliyesi sağlanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda yaşamını yitiren aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz."

Yorumlar (0)