PKK/YPG 18 sivili öldürdü

Terör örgütü PKK/YPG, Türk askeri ve Suriye Milli Ordusu askeri karşısında aldığı hezimetin acısını sivillerden çıkarıyor. Bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden vuran PKK/YPG, sivillere karşı en ağır silahları kullanmaktan çekinmiyor.

GÜNDEM 13.10.2019, 13:47
PKK/YPG 18 sivili öldürdü

Bölücü terör örgütü PKK/YPG, Suriye'de işgal ettiği bölgelerden Türkiye'ye yönelik sivilleri hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor. Barış Pınarı Harekâtı'nın başladığı günden bu yana teröristlerin, Mardin ve Şanlıurfa'nın sınır ilçelerine havanlı ve roketatarlı saldırılarında aralarında 9 aylık Muhammed bebeğin de bulunduğu 18 sivil şehit oldu, 100'ü aşkın kişi yaralandı. Saldırılarını haince taktiklerle gerçekleştiren teröristler, sadece Nusaybin'e 300'ü aşkın havanlı saldırı düzenledi.

Toplam sivil sayısı 18

Terör örgütü PKK/YPG'nın Suriye'de işgal ettiği bölgelerden Türkiye'ye yönelik sivilleri hedef alan hain saldırılarında aralarında 9 aylık Muhammed Omar bebeğin de bulunduğu 18 sivil hayatını kaybetti.

"Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek" hedefiyle TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri), SMO (Suriye Milli Ordusu) ile Suriye'nin kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütüne karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtı başarıyla sürüyor. 

TSK karşısındaki hezimetin acısını çıkarıyor

Mehmetçik karşısında bozguna uğrayan Suriye'deki bölücü terör örgütü PKK/YPG'li teröristler, işgal ettikleri bölgelerden Türkiye'ye yönelik sivilleri hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor. Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin derlediği bilgilere göre, harekatın başladığı 9 Ekim'den bu yana Mardin ilinin Nusaybin ilçesi ile Şanlıurfa'nın Akçakale, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerine gerçekleştirilen havan ve roketatarlı saldırılarda, aralarında Suriye uyruklu 9 aylık Muhammed Omar'ın ve çocukların da bulunduğu 18 sivil şehit oldu, 100'ü aşkın sivil yaralandı.

1'i bebek, 4'ü çocuk...

Bugüne kadar sınır hattındaki ilçelerden Nusaybin'de 11, Suruç'ta 3, Akçakale'de 2 ve Ceylanpınar'da 2 sivil, hain saldırılarda hayatını kaybetti. Saldırılarda 9 aylık Muhammed Omar bebeğin yanı sıra Ceylanpınar ilçesinde ekmek almak için evinden çıkan 11 yaşındaki Mazlum Güneş, sokakta oynayan 11 yaşındaki Elif Terim ile Nusaybin ilçesinde anneleri ile evlerinin önünde katledilen 12 yaşındaki Emine ve 15 yaşındaki ablası Leyla Yıldız da yaşamını yitirdi.

Toplanan siviller hedef seçildi

Bölücü terör örgütü PKK/YPG'li teröristler, bu saldırılarda sivil can kaybının fazla olması için haince taktikler uyguluyor. Nusaybin'de önceki gün 8 kişinin şehit düştüğü, 35 kişinin yaralandığı terör saldırısında, Suriye tarafından önce bir eve havan mermisiyle saldırı düzenleyen bölücü terör örgütü PKK/YPG'li teröristlerin, ardından evdekilere yardım etmek amacıyla toplanan sivillerin üzerine yeniden saldırı yaptığı tespit edildi. Şehit düşen sivil ve yaralıların fazla olmasının sebebinin, toplanan sivillere yönelik havan mermisiyle gerçekleştirilen üçüncü ve dördüncü saldırılar olduğu ortaya çıktı.

Hain teröristler, Suriye'nin Haseki iline bağlı Kamışlı ilçesinden sadece Nusaybin ilçesinde sivilleri hedef alan 300'ü aşkın havanlı saldırı düzenledi. 

Evlerdeki ve binalardaki tahribat, alçak saldırıların boyutunu gözler önüne serdi.

"Bütün dünya, PKK/YPG'nin 9 aylık bebeği katlettiğini görsün"

Bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin Akçakale'deki yerleşim yerlerine yaptığı havan saldırılarında 9 aylık bebek Muhammed Omar'ın yaşamını yitirdiği evin sahibi Ahmet Töremen, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine, terör örgütünün kundaktaki bebekleri dahi katlettiğini ifade etti.

Alçak teröristlerin çocuk, yaşlı ve kadın demeden herkese saldırdığını vurgulayan Ahmet Töremen, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ne diyeceğimizi şaşırıyoruz, insanlığın son noktası. Bölücü terör örgütünün saldırdığı insanların, bebeklerin suçu yok. Bütün dünya, terör örgütü PKK/YPG'nin 9 aylık bir bebeği nasıl katlettiğini görsün. Evimde hasar oldu ama evim ve canım devletim için feda olsun. Benim evim onarılabilir ama Muhammed Omar geri getirilebilir mi, bu 9 aylık bebeğin annesi ve babasının yüreği onarılabilir mi? Söyleyecek bir söz bulamıyoruz. Alçak terör örgütü PKK/YPG insanlığa zarar veriyor." 

"Türk milletini hedef aldılar"

Abdullah Ezrak ise ağabeyinin evine bölücü terör örgütü tarafından havan mermisi atılması sonucu yangın çıktığını ve eşyaların kullanılamayacak hâle geldiğini anlattı.

Terör örgütünün sivilleri hedef aldığını aktaran Abdullah Ezrak, "İşgal ettikleri Suriye'den Türkiye'ye havan atıyorlar. Türk milletini hedef almışlar, Allah Türk Ordusunu muzaffer eylesin." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)