"PKK'ya karşı Irak'la iş birliğine hazırız"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak Savunma Bakanı Cuma Anad Sadun el Cuburi ile baş başa görüştü ardından heyetler arası görüşmelere geçildi. Akar, PKK'ya karşı Irak ile iş birliğine hazır olduklarını belirterek, Türkiye'nin tek derdinin hudut güvenliği olduğunu, hiçbir ülkenin topraklarında gözünün olmadığını vurguladı.

GÜNDEM 18.01.2021, 16:39 19.01.2021, 16:23
"PKK'ya karşı Irak'la iş birliğine hazırız"

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte resmî ziyarette bulunmak için geldiği Bağdat’ta ilk olarak Irak Savunma Bakanlığına geçti. Bakan Hulusi Akar burada askerî törenle karşılandı.

Tören sonrası Bakan Hulusi Akar ile Irak Savunma Bakanı Cuma Anad Sadun el Cuburi, ilk olarak baş başa görüşme gerçekleştirdi daha sonra geçilen heyetler arası görüşmelere iki bakan başkanlık etti. Görüşmede Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de bulundu.

Türkiye ile Irak arasında sadece kardeşlik değil, akrabalık bağlarının da bulunduğunu vurgulayan Hulusi Akar, bölgenin hassas dönemden geçtiğinin altını çizdi.

Bölgede yaşanan zorlukları Türkiye ve Irak'ın birlikte yenebileceğini kaydeden Millî Savunma Bakanı Akar, Orta Doğu'nun her bakımdanr dünyanın en güzel coğrafyası olduğunu, bölgeyi güvenliğin ve barışın merkezi durumuna getirmenin mümkün olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Irak'ın egemenliğine, toprak bütünlüğüne, güvenliğine, refahına ve esenliğine saygılı olduğunu kaydeden Hulusi Akar, Irak'ın siyasi birliğinin Türkiye için esas olduğunu, bunu her zaman samimiyetle ifade ettiklerini, Türkiye'nin tek gayesinin Türk milletinin güvenliğini sağlamak, sınırlarını korumak, sınırlar dahilinde de huzur, barış ve refah içinde yaşam sürmek, hak ve menfaatlerini savunmak olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin hiçbir komşusunun toprağında gözünün olmadığının altını çizen Akar, Irak'ın kuzeyinde bulunan terör varlığının hem Irak hem de Türkiye için önemli bir tehdit olduğunu, PKK bölücü terör örgütüyle mücadelede koordinasyon ve iş birliğinin çok önemli rol oynadığını, Türkiye'nin Irak ile her türlü iş birliğine de hazır olduğunu bildirdi.

Yorumlar (0)