PKK’nın sözde istihbarat yöneticisi öldürüldü

Kuzey Irak’ta yeni bir operasyona imza atan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK terör örgütünün sözde istihbarat yöneticisi Fatma Onur’u etkisiz hale getirdi. 

GÜNDEM 30.11.2022, 11:04
PKK’nın sözde istihbarat yöneticisi öldürüldü

Hem yurt içinde hem de sınır ötesinde terör örgütlerine ağır darbe indiren MİT, Kuzey Irak’ta yer alan Sincar’da önemli bir operasyona daha imza attı. Terör örgütünün sözde istihbarat yöneticisi Fatma Onur’un konumunu belirleyen MİT, düzenlenen son operasyonla teröristi etkisiz hale getirdi. Fatma Onur’un özellikle Irak’ın Süleymaniye bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı gerçekleştirilen terör eylemlerine katıldığı ve bu vesileyle MİT’in hedef listesine girdiği öğrenildi. 

Örgüt içinde panik arttı

Sincar’da nokta operasyonla öldürülen Fatma Onur’un ardından örgüt içinde paniğin daha da arttığı ortaya çıktı. Bölgedeki MİT kaynakları, sözde istihbarat yapılanmasının üst düzey isimlerinden olan Fatma Onur’un öldürülmesiyle örgüt içinde kaos ortamının oluştuğunu belirledi. 1990'lı yıllarda PKK’ya İngiltere'den katılan Fatma Onur, örgütün silahlı kanadı içerisinde senelerce görev yaptı. 2016 yılında örgütün istihbarat yapılanması NLP içerisinde sorumlu seviyeye getirilen Onur, örgüt mensuplarına istihbarat konulu eğitimler verdi.

Yorumlar (0)