PKK’nın kuryesi Semra Güzel’in hem akrabası hem okul arkadaşı çıktı 

Öldürülen terörist Volkan Bora ile fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından çevresi araştırılmaya başlanan HDP’li vekil Semra Güzel’in, şehirden dağa teröristler için ilaç götüren hemşire Süreyya R.Ç. ile hem akraba hem de arkadaş olduğu ortaya çıktı. Süreyya R.Ç., Volkan Bora ve Semra Güzel’in arkadaşlığının Harran Üniversitesi’nde okudukları döneme dayandığı öğrenildi.  

GÜNDEM 14.01.2022, 17:04 16.01.2022, 10:07
PKK’nın kuryesi Semra Güzel’in hem akrabası hem okul arkadaşı çıktı 

HDP’nin Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in öldürülen terörist Volkan Bora ile fotoğrafları geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmış ve ikilinin yakın olduğu öğrenilmişti. O fotoğraflar kamuoyu ve siyasetin gündemine otururken Semra Güzel’in akraba ve arkadaşları hakkında daha fazla araştırma yapılmaya başlandı. 

Akrabası da terör örgütünün kuryesi çıktı 

Terörist Volkan Bora’ya ilaç temin ettiği öğrenilen eski hemşire Süreyya R.Ç.’nin, Semra Güzel’in üniversiteden arkadaşı ve aynı zamanda uzaktan akrabası olduğu ortaya çıktı.  

Eski hemşire Süreyya’nın örgütün dağ kadrosuna taşıdığı ilaçlar, 29 Nisan 2017 tarihinde Adıyaman Akçalı kırsalında 4 teröristin ölü ele geçirildiği hava destekli operasyon sırasında bir sığınakta bidonların içerisinde bulunmuştu. Sığınak içerisinde “ilaçları kimin sağladığına dair” yapılan araştırmada, öldürülen terörist Volkan Bora’nın not defteri ortaya çıkarılmıştı. O not defterinde, Şanlıurfa Haliliye Aile Sağlığı Merkezi’nde hemşire olarak çalışan Süreyya R.Ç.’nin adresi, telefon numarası ve Süreyya ile Volkan Bora’nın birlikte çekilmiş fotoğrafları yer alıyordu.  



Harran Üniversitesi’nde birlikte okumuşlar 

Süreyya R.Ç., Volkan Bora ve Semra Güzel üçgeninde yapılan araştırmada bu üçlünün arkadaşlığının Harran Üniversitesi’nde okudukları döneme kadar uzandığı belirlendi. 2016 senesinde terör örgütüyle bağlantılı derneklere üye olmak suçundan KHK ile ihraç edilen Süreyya R.Ç. hakkında Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “terörizmin finansmanı” kapsamında yeniden soruşturma başlatıldı. 

Süreyya R.Ç., gözaltında 

Gözaltına alınan eski hemşire Süreyya R.Ç., PKK’nın terör faaliyetlerinde bulunduğundan haberinin olmadığını, Volkan Bora’yı 10 senedir tanıdığını ve fotoğrafın da Mardin’de çekildiğini ifade etti. Ancak ilacı Volkan Bora’ya götürmediğini, ilaçların ASM’den kim tarafından reçetelendirildiğini ve kim tarafından Volkan Bora’ya ulaştırıldığını bilmediğini söyledi. HDP vekili Semra Güzel’in akrabası hem de okul arkadaşı olduğunu dile getirdi. 



Süreyya R.Ç. ile Volkan Bora

Yorumlar (0)