PKK'nın "Karacehennemi" Yıldırım-6 başladı! 700 personel...

İçişleri Bakanlığı, Bingöl'de terör örgütü PKK'ya yönelik "Yıldırım-6 Karacehennem Operasyonu" yürütüldüğünü duyurdu. Operasyonda 700 personelin yer aldığı ifade edildi. 

GÜNDEM 19.08.2020, 09:29 18.09.2020, 15:56
PKK'nın "Karacehennemi" Yıldırım-6 başladı! 700 personel...

Türkiye, bölücü terör örgütü PKK ile mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. 

Bingöl'de bu sabah PKK'lı teröristlere yönelik "Yıldırım-6 Karacehennem Operasyonu" başlatıldı. 

Konuya ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığından geldi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Yıldırım-6 Karacehennem Operasyonu"nun, bölücü terör örgütü PKK'yı Türkiye'nin gündeminden silmek ve Bingöl'de barındığı öngörülen teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatıldığı ifade edildi. 

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen operasyonda, PÖH (Polis Özel Harekât), JÖH (Jandarma Özel Harekât), Jandarma Komando birlikleri ve Güvenlik Korucu timlerinden meydana gelen 700 personelin yer aldığı bildirildi. 

Türkiye'de terörün tamamen bitmesi amacıyla gerçekleştirilen Yıldırım Operasyonları dâhilinde şu ana kadar 22 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilirken, birçok yaşam ve gıda malzemesi ile silah ve mühimmatın ele geçirildiği, aynı zamanda teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen 31 mağara, depo ve sığınağın yok edildiği kaydedildi. 

Yıldırım Operasyonları'nın, Türk halkının verdiği destek sayesinde büyük bir kararlıkla ve başarıyla sürdüğü ifade edildi. 

Yorumlar (0)