PKK’lı terörist, HDP Beyoğlu ilçe başkanının evinde yaşamış 

İstanbul’da KCK/PKK’ya düzenlenen operasyonlar sırasında gözaltına alınan HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Mehmet Sait Bor ve eşinin, dağa gidecek bir teröristi 3 gün boyunca evinde sakladığı öğrenildi. Bor’un eşi Beşiktaş İlçe Başkanı Remziye Bor da Mart 2021’de terör soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. 

GÜNDEM 10.06.2021, 10:02 11.06.2021, 10:01
PKK’lı terörist, HDP Beyoğlu ilçe başkanının evinde yaşamış 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan KCK/PKK soruşturması kapsamında dün sabah saatlerinde 8 ilçede 12 farklı adrese yapılan eş zamanlı baskında 12 şüpheliden 7’si gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Mehmet Sait Bor da bulunuyordu. Bor’un eşi olan HDP Beşiktaş İlçe Başkanı Remziye Bor’un ise Mart 2021’de terör soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.



Firariler aranıyor

Firari olan 5 şüphelinin yakalanma çalışmaları devam ederken dün sabah yapılan operasyonun detayları paylaşılmaya başlandı. 12 adreste yapılan aramalarda bulunan dijital materyaller ve diğer eşyaların bilgileri paylaşıldı. 

2019 senesinde PKK örgütüne katılarak Kuzey Irak’taki Kandil’e giden ve burada silahlı eğitim alıp örgütün Suriye kolu olan YPG/PYD’ye katılan B.E. isimli terörist 2020 senesinde kamptan kaçıp Türk güvenlik güçlerine teslim olmuştu. B.E., Diyarbakır merkezli terör soruşturmasında itirafçı olmuştu. İtiraf sırasında HDP’li Bor’un ismini veren B.E., eğitime gitmeden önce Bor ve eşinin İstanbul’daki evinde 3 gün boyunca kaldığını belirtmişti.  



Soruşturma dosyasına geçen “kan donduran” itiraf 

Söz konusu ilçe başkanları olan çiftin “örgüte eleman kazandırma” ve “örgüte eleman aktarma çalışmalarında kilit rol üstlenmek” suçlarına kayıtlı oldukları, B.E.’nin itiraf dosyasında yer almıştı. Dün yapılan operasyon ile eksik noktaları tamamlayan TSK ve emniyet güçleri, KCK/PKK’nın eleman sıkıntısı çektiğini ve eleman bulmak için dünya genelinde irtibatlar kurduğunu öğrendi. 



Üç ay önce de eşi gözaltına alındı 

Emniyette işlemleri süren HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Mehmet Sait Bor’un eşi olan HDP Beşiktaş İlçe Başkanı Remziye Bor’un de “örgüte yardım ve yataklıktan” Mart 2021’de gözaltına alındığı ortaya çıktı. Mart ayında gerçekleştirilen operasyonda ayrıca Kağıthane İlçe Başkanları, HDP İstanbul İl Yöneticileri, Esenyurt ilçe örgüt üyeleri ve DBP MYK üyesi de gözaltına alınmıştı.

Dün sabah saatlerinde yapılan operasyonda gözaltına alınan kişiler arasında 6 sene önce İstanbul Bahçelievler’de meydana gelen bombalı/Molotof kokteylli saldırıya karışan örgüt üyelerinin olduğu öğrenildi. Evlerde yapılan aramalar sonucunda Kuzey Irak ve Afrin’de faaliyet gösteren örgüt üyelerine ait bilgilerin olduğu dokümanlar bulundu.  

Yorumlar (0)