PKK/KCK operasyonu: Şişli Belediye Başkan Yardımcısı tutuklandı

Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen operasyonda gözaltına alınan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz ve 3 şüpheli şahıs hakkında tutuklama kararı verildi.

GÜNDEM 02.12.2020, 18:08
PKK/KCK operasyonu: Şişli Belediye Başkan Yardımcısı tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma faaliyeti kapsamında, 26 Kasım'da İstanbul'da PKK/KCK adı altında çalışmalar yaptıkları iddiasıyla 25 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Söz konusu kararın sonrasında harekete geçen güvenlik ekipleri,  28 adrese gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyon ile aralarında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'un da olduğu 19 şüpheli şahsı gözaltına almıştı.

2 kişi serbest bırakıldı

Gözaltına alınan şahıslardan birinin koronavirüs testi pozitif çıktığı, diğeri de farklı bir soruşturması daha bulunduğu gerekçesiyle adli kontrol hükümleri gereği emniyetten serbest bırakılmıştı.

Kalan 17 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin bitmesiyle birlikte bugün adliyeye sevk edildi.

Başkan yardımcısıyla birlikte 4 kişi tutuklandı

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki soruşturma savcısının karşısına çıkarılan 17 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 9 kişi ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakılmaları istemiyle hakimliğe gönderildi.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'un da aralarında bulunduğu 4 şüpheli şahsın, 'silahlı terör örgütüne mensup olmak' suçundan tutuklanmasına; 9 şüpheli şahsın da ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmasına karar verildi.





Yorumlar (0)