PKK yönetimi ile alt kademe haberleşemiyor!

JGK, son 3 senede gerçekleştirdiği terör operasyonlarında 815 telsiz ve haberleşme sistemi ele geçirdi. PKK içindeki haberleşme oranının %80 düştüğü belirtildi. Yakalanan ya da teslim olan teröristler, telsiz kullanmaktan korktuklarını, yakalanacaklarını düşündüklerini, bu yüzden üst yönetimleriyle irtibat kuramadıklarını anlatmıştı.

GÜNDEM 17.01.2021, 12:50 18.01.2021, 09:05
PKK yönetimi ile alt kademe haberleşemiyor!

JGK'nın (Jandarma Genel Komutanlığı) son 3 senede gerçekleştirdiği terör operasyonları sonucu toplam 815 haberleşme sistemi ele geçirdi. Bunların bir bölümü ülkeler arası görüşme sağlayabilecek çapta uzun menzilli telsizlerden, bir bölümü de el telsizlerinden oluşuyor. Değerlendirmelere göre PKK/KCK bölücü terör örgütü içindeki haberleşme oranı önceki senelere göre %80 azalmış durumda.

"Teröre kaynağında erişip imha etme" ve "terör örgütlerini, faaliyetlerini yürüttüğü tüm alanlarda etkisizleştirme" prensibiyle yurt içinde PKK/KCK terör örgütüne karşı peş peşe düzenlenen Kıran, Kapan ve Yıldırım operasyonları başarıyla tamamlandı ve Eren operasyonlarına geçildi.

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) tarafından barınma ve kırsal alanlara yönelik düzenlenen operasyonlarda 2018 yılında 330, 2019 yılında 279 ve 2020 yılında 206 olmak üzere 815 haberleşme sistemi ele geçirildi. Bunların bir bölümü uluslararası menzile sahip, bir bölümü ise örgütün yurt içi haberleşmede kullandığı el telsizi şeklinde.

İstihbarat raporlarına göre haberleşme sistemleri de çökertilen örgütün önceki yıllara haberleşme yapabilme kabiliyeti %80 gerilemiş durumda.

Birbirleriyle iletişim kuramayacak duruma gelen sözde PKK yönetimi ile kırsaldaki elemanlarının bağlantıları büyük ölçüde kopunca, ne sözde yönetim telsizden talimat verebilir ne de teröristler telsizden talimat alabilir hâle geldi. Talimat verilemeyen örgüt alt kademeleri ise hızlı bir çözülmeye gitmek zorunda kaldı; kaçış ve teslim sayısı patladı.

Teröristler telsiz kullanmaya korkuyor

Kıran ve Kapan operasyonlarından sonra başlatılan Yıldırım operasyonlarında 153 terörist etkisizleştirilmesi örgütte büyük korkuya yol açtı.

Örgüt içindeki korkuya dair bilgi ise teslim olan ya da yakalanan teröristlerin ifadelerinden anlaşılıyor.

Teröristler ifadelerinde telsizlerinin güvenlik güçleri tarafından ele geçirildiğini, barındıkları yerlerde uzun süre kalamadıklarını, telsiz kullananların öldüğünü bildiklerini, güvenlik güçlerinin ellerindeki teknoloji ile telsizleri dinleyebildiklerini ve yer tespiti yapabildiklerini düşündüklerini, bu yüzden telsiz kullanmaya korktuklarını anlattılar.

Teröristler, haberleşemedikleri örgüt yöneticileriyle tamamen koptuklarını, ne yapacaklarını bilemediklerini ve çaresiz kaldıklarını söylediler.

Yorumlar (0)