PKK yol işçilerine saldırdı: 1 şehit!

Şırnak'ta yol yapımında çalışan işçilere PKK'lı teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir işçi şehit oldu, 2 işçi ağır yaralandı.

GÜNDEM 15.07.2019, 11:50
PKK yol işçilerine saldırdı: 1 şehit!

Şırnak ilinin Beytüşşebap ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerce önceden tuzaklanan patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu bir işçi şehit oldu, 2 işçi yaralandı.

Yetkililerden edinilen bilgilere göre, Şırnak ilinin Beytüşşebap ilçesinin Kato Dağı bölgesinde yol yapımında görevli işçilerin bulunduğu iş makinesinin geçişi sırasında teröristlerce önceden tuzaklanan patlayıcı uzaktan kumanda kullanılarak infilak ettirildi.

Teröristlerin alçak saldırısında bir işçi olay yerinde şehit oldu. Yaralanan 2 işçi ise askerî helikopterle Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Terör eyleminin gerçekleştiği bölgede teröristlerin yakalanması için operasyon sürdürülüyor.

Yere izmarit atmayan PKK yol istemiyor

Bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler, Kürt halkına herhangi bir hizmetin gelmesini istemiyor. Kürtlerin devlete karşı bağlı olmasını ve Türklerle birlikte huzur içinde yaşamasını istemeyen PKK, diğer tüm hizmetlerin de önüne geçmek istiyor.

Yol işçilerinin hedef alınmasının ikinci sebebinin ise askerî geçişlerde yola patlayıcı döşemenin zorlaşıyor olması.

Yorumlar (0)