PKK yatağı Almanya'dan Türkiye kararı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle Ankara'ya silah satmayacaklarını açıkladı. Angela Merkel ayrıca, Türkiye'ye operasyonu bitirmesi çağrısında bulundu.

GÜNDEM 17.10.2019, 10:50
PKK yatağı Almanya'dan Türkiye kararı

Türkiye'nin "sınırında terör devleti kurulmasını engellemek ve Suriyelilerin kendi ülkelerine dönüşünü sağlamak" amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekâtı 9. gününe girerken Türkiye'nin mücadele ettiği tüm terör örgütüne kucak açan Almanya'dan bir açıklama geldi.

Almanya Başkanı Angela Merkel, operasyon nedeniyle Türkiye'ye silah satmayacaklarını açıkladı. Almanya Şansölyesi Merkel ayrıca, Türkiye'ye operasyonu bitirmesi çağrısında bulundu.

Hangi ülkeler Türkiye'ye silah satışını askıya aldı?

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle Almanya dışında Fransa, Norveç, Finlandiya, Hollanda, Kanada, İtalya, İngiltere ve Çekya da silah satışını durdurmuştu. İspanya ise gerilimin daha da tırmanması durumunda Türkiye'deki Patriot hava savunma sistemlerini geri çekeceğini duyurmuştu.

ABD de yaptırım uyguladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı, bu hafta başında Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Savunma Bakanlıklarını yaptırım listesine almıştı. Bunun yanı sıra Washington yönetimi, iki ülke arasında ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmayı planlayan görüşmeleri de askıya almıştı.

Yorumlar (0)