PKK'ya yönelik 'Sonbahar-Kış Operasyonları' başlatıldı

PKK terör örgütüne yönelik Diyarbakır, Muş ve Bingöl kırsalında başlatılan 'Sonbahar-Kış Operasyonları'na 13 taburdan 2 bin 520 personel katılıyor.

GÜNDEM 02.10.2021, 18:50
PKK'ya yönelik 'Sonbahar-Kış Operasyonları' başlatıldı

PKK terör örgütüne yönelik Diyarbakır, Muş ve Bingöl'de 13 taburdan 2 bin 520 personelin katılımıyla Sonbahar-Kış Operasyonları başlatıldı.

Lice'den yönetilecek

Operasyon Diyarbakır'a bağlı Lice ilçesi kırsalında bulunan Şehit Jandarma Teğmen Hubeyib Turan Üs Bölgesi'nden yönetiliyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, burada gerçekleştirdiği açıklamada, özellikle 2016'dan beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yönetiminde devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla tam bir ahenk ve uyum içinde bütün terör unsurlarına karşı çok etkin bir mücadele yürüttüklerini dile getirdi.

"Çok başarılı sonuçlar aldık"

17 yaşında şehit düşen Eren Bülbül'ün ismini verdikleri 'İlkbahar-Yaz Operasyonları' başlattıklarını hatırlatan Ersoy, bugüne değin süren ve çok başarılı neticeler elde ettikleri bu operasyonlarla terör örgütünün gerçekten hudutların içindeki tüm etkinliğini yitirmiş, hiçbir şekilde kolluk kuvvetlerinin karşısına çıkamaz, onlara karşı bir varlık gösteremez duruma geldiğini belirtti.

"Burası kadim bir coğrafya"

Artık bu güzel coğrafyanın yaylalarında, meralarında yalnızca hayvancılık yapılmasını, şenlikler, festivaller düzenlenmesini, köye dönüşlerin hız kazanmasını, köylerin üretimin ve tarımın merkezi olmasını, sağlanan bu güven ve huzur ortamının devamıyla iş insanları ve sanayicilerin milletine ve devletine duydukları güvenle yeni yeni yatırımlarla bölgeye gelmesini dilediklerini belirten Ersoy, bu coğrafyanın binlerce senelik medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir coğrafya olduğunu ifade etti. 

"8 bin operasyon planlanıyor"

Bu coğrafyaya milyonların hem doğa hem de kültür turizmi için gelmesini istediklerini kaydeden Ersoy, şöyle konuştu:

"Bölge halkı hak ettiği hizmetleri alabilsin ve sağlanan güven ve huzur ortamı kalıcı olsun istiyoruz. Operasyon bu bölgeyle kısıtlı değil, burası yalnızca başlangıç. Planlandığı şekilde coğrafyanın en ufak bir alanında tek bir metrekare boşluk kalmayacak biçimde personellerimiz kararlı bir şekilde tüm coğrafyada tek bir unsur kalmayana dek bu kışı da sahada terörle mücadele ederek geçirecekler. 8 bin 162 küçük, orta ve büyük ölçekli operasyon yapmayı öngörüyoruz."







Yorumlar (0)