PKK'ya "Pençe-Kartal" darbesi vuruldu, Arap Birliği ağladı!

Arap Birliği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK'lı teröristlere karşı başlattığı Pençe-Kartal Operasyonu'na tepki gösterdi.

GÜNDEM 16.06.2020, 10:32

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadelesi kararlılıkla devam ediyor. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terör örgütü PKK'nın inlerini başlarına yıkmak amacıyla Pençe-Kartal Operasyonu'nu başlatmıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'ta yer alan ve terör örgütü PKK tarafından üs olarak kullanılan Karacak, Sincar, Zap, Kandil, Hakurk ve Avaşin Basyan'da teröristlerin inlerine hava harekâtı gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyon esnasında 81 hedefin imha edildiğini duyurdu. 

Arap Birliği rahatsız oldu

Pençe-Kartal Operasyonu, Arap Birliği'ni rahatsız etti. 

Arap Birliği Genel Sekreterliği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Pençe-Kartal Operasyonu'na ilişkin açıklamada bulundu. 

Açıklamada, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt görüşlerine yer verildi. 

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt, Türkiye'nin, PKK unsurlarını izleme bahanesiyle Kuzey Irak'ta askeri operasyon düzenlediğini ifade etti. 

"Operasyonu kınıyorum"

Ebu Gayt,  Pençe-Kartal Operasyonu'nu kınadığını belirtti.

Söz konusu operasyonu "Türk askeri işgali" olarak nitelendiren Ebu Gayt, bunun Irak'ın egemenliğinin ihlâl edilmesi anlamına geldiğini kaydetti.

"Bağdat yönetimiyle koordine edilmeden düzenlendi"

Arap Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, bu operasyonun, Bağdat'ta bulunan yönetimle koordine edilmeden düzenlendiği ifade edilerek, Türkiye'nin, "hem uluslararası hukuku hem de komşu Arap ülkeleri ile olan ilişkileri hafife aldığı" belirtildi. 

"Türkiye'nin yayılmacı hırslar var"

Yapılan açıklamada, Türkiye'nin Libya, Suriye ve Irak gibi ülkelere yönelik askeri müdahalesinin  Arap ülkelerinin kaygılanmasına neden olduğu ve bu müdahalelerin de "Türkiye'nin yayılmacı hırslarını" gösterdiği iddia edildi. 

Yorumlar (0)