PKK'ya kış dar ediliyor: 118 ölü

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen sonbahar-kış operasyonlarında etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 118'e yükseldi.

GÜNDEM 17.10.2019, 12:25
PKK'ya kış dar ediliyor: 118 ölü

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen sonbahar-kış operasyonlarında, 118 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, PKK'nın kış üslenmesini engellenmeye yönelik yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi aktarıldı. Verilen bilgilere göre, duyarlı vatandaşların da desteğiyle yapılan İçişleri Bakanlığı koordinesindeki Terörle Mücadele Harekâtı'yla, bölücü terör örgütü PKK'nın kış üslenmesine fırsat verilmedi. Operasyonlarda, teröristlerin kullandığı çok sayıda mağara, sığınak ve barınak yok edildi.

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik artarak devam eden operasyonlar kapsamında, bugüne kadar 118 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Van'ın Övüncük bölgesi başta olmak üzere Siirt-Herekol, Bingöl-Ortaçanak, Diyarbakır-Görese, Tunceli-Kutu Deresi, Bitlis-Sehi, Hatay-Amanoslar, Muş-Şenyayla, Şırnak-Bestler Dereler ve Faraşin bölgelerindeki operasyonlarda, 130 uzun namlulu silah, 180 el bombası, 17 bin 871 mühimmat, 27 ton 534 kilo patlayıcı madde, 10 roketatar, 232 roketatar mühimmatı ve çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Yorumlar (0)