PKK'ya ağır darbe

Suriye, Irak ve ülkemizde 13 terörist etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 26.07.2022, 19:52 27.07.2022, 09:03
PKK'ya ağır darbe

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 26 Temmuz'da ülke içinde ve sınır ötesinde toplam 13 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Suriye'de 7 terörist etkisiz

Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 7 PKK/YPG'li teröristin öldürüldüğü bildirildi.

MSB tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 7 PKK/YPG'li terörist, kahraman askerlerimizin başarılı operasyonuyla öldürüldü. Bölgede huzur ve barışın devamı için her türlü önlemi alınmayı sürdüreceğiz." denildi.
 

Irak'ta 4 terörist etkisiz hale getirildi

MSB, Kuzey Irak'ta sürdürülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, PKK mensubu 4 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Terörist neredeyse hedefimiz orası. TSK, teröristle mücadelesini kararlı ve etkin bir şekilde sürdürüyor. Kuzey Irak'ta başarıyla süren Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde PKK mensubu 4 terörist etkisiz hale getirildi." ifadelerine yer verildi.
 

Türkiye'de 2 terörist öldürüldü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran hududundan Türkiye'ye giriş yapan biri İranlı olmak üzere toplam 2 teröristin, Van kırsalında öldürüldüğünü açıkladı.

Soylu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "İran hududundan ülkemize sızan biri İranlı olmak üzere toplam 2 terörist, Van kırsalında kahraman jandarmamızın başarılı operasyonu neticesinde öldürüldü. Teslim olmayan her bir teröriste bu topraklar ölümdür." dedi. 
 

Yorumlar (0)