PKK tarafından dağa kaçırılan gençler arasında yüzde 70 engelli Muhammed de bulunuyor 

Terör örgütü PKK’ya mensup kişiler tarafından dağa kaçırılan gençlerin aileleri, HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutmaya devam ediyor. Nöbetin 777’nci gününde anne Hatice Ay, yüzde 70 engelli oğlu Muhammed’in de 2015 senesinde dağa kaçırıldığını ve bir daha haber alamadığını söylüyor. 

GÜNDEM 08.10.2021, 17:32
PKK tarafından dağa kaçırılan gençler arasında yüzde 70 engelli Muhammed de bulunuyor 

Diyarbakır Annelerinin HDP Diyarbakır İl Binası önündeki nöbetleri devam ediyor. 777’nci günü bitmek üzere olan nöbette her bir annenin ve babanın acı bekleyişi sürüyor. 3 Eylül 2019 tarihinde farklı illerden Diyarbakır’a gelen ve HDP binası önünde nöbete başlayan ailelerden biri olan Hatice Ay ise tam 6 senedir oğlunu arıyor. 



“HDP’liler aracı oldu, oğlum kaçırıldı” 

2015 senesinde dağa kaçırılan evladı Muhammed Canbey’i bulmak amacıyla nöbete katılan anne Hatice Ay, oğlunun engelli olmasına rağmen kaçırıldığını; HDP’nin de bunu görmezden geldiğini belirtiyor: “Ben oğlumu HDP’den istiyorum. Benim oğlum 2015 senesinden bu yana kayıp. Yüzde 70 engelli raporu olan oğlumu HDP, sokakta kandırdı ve götürdü. Ben oğlumu almadan gitmeyeceğim. Senelerdir haber almıyorum. Sağ mı yoksa öldü mü bilmiyorum. Muhammed oğlum beni duyuyorsan evine dön. Evde rahatımız da huzurumuz da kalmadı. Gel adalete teslim ol. Senin cezan yok.” 

Yorumlar (0)