PKK'nın uyuşturucu trafiğine darbe!

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik terör operasyonunda 1 ton 36 kilogram esrar ele geçirildi.

GÜNDEM 06.12.2019, 11:16
PKK'nın uyuşturucu trafiğine darbe!

Diyarbakır ilinin Lice ilçesi kırsalında bölücü ve silahlı terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 1 ton 36 kilogram esrar gele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Lice ilçesinin güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda önceki gün "Kıran-5 Operasyonu" kapsamında yürütülen "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı-03 Operasyonu" başarıyla sona erdi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı-03 Operasyonu, bölücü terör örgütü PKK mensuplarının bulunması, etkisiz hale getirilmesi, kullanılan sığınak ve barınakların tespit edilerek içerisindeki silah ve mühimmatların muhafaza altına alınması, diğer malzemeler ile sığınakların imha edilmesi, teröristler ile yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağın somut delillerle ortaya çıkarılması, operasyon bölgesinde saklanan uyuşturucu maddelerin ve bunları gizleyenlerin bulunarak adalete teslim edilmesi amacıyla düzenlendi.

Operasyonda, ​​Lice ilçesinin Yolçatı köyünde yaşayan N.İ'nin evinde paketlenmiş ve satışa hazır 17 paket hâlinde 15 kilogram esrar, ruhsatsız av tüfeği, 15 av tüfeği fişeği, 2 havalı tüfek ile Sınır mezrasında S.D'nin evinin bahçesinde 46 kilogram esrar, 110 av tüfeği fişeği ele geçirildi.

İkamette olmadıkları belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışmalar hâlen devam ediyor.

Kış sığınağı bulundu

Narkoterörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında kayalıklar ve çalılar arasında da arama yapıldı.

Operasyonda bölücü terör örgütü PKK'ya ait toplam 1 ton 36 kilogram esrar ele geçirildi ve muhafaza altına alındı.

Terör örgütü PKK mensupları tarafından kullanılan kış sığınağı tespit edildi ve imha edilerek tamamen kullanılamaz hale getirildi.

İmha edilen sığınaktan çok sayıda yaşam ve giyim malzemesi çıktı. Delil niteliği taşıyan malzemelere el konulurken diğer malzemeler yerinde imha edildi.

​​Bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonların artan azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Yorumlar (0)