PKK'nın Türkiye'deki en üst düzey ismi sarı torbada!

Terör örgütü PKK'nın yurt içindeki en üst düzey yöneticisi olan sözde Botan Saha Sorumlusu Hamiyet Yalçınkaya, 22 Ocak'ta yapılan operasyonda öldürüldü. Leyla Amed kod adlı terörist, kırmızı kategoride aranıyordu.

GÜNDEM 11.03.2023, 12:43 12.03.2023, 11:23 Hakan Öksüz
PKK'nın Türkiye'deki en üst düzey ismi sarı torbada!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eren Abluka Bestler Dereler Operasyonu'nda etkisiz hale getirilen sözde üst düzey terörist hakkında bilgi verdi. Terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki sözde en üst düzey yöneticisi olduğu belirlenen kırmızı kategorideki Hamiyet Yalçınkaya'nın operasyonda öldürüldü. 

Sözde Botan Saha Sorumlusu Hamiyet Yalçınkaya öldürüldü

Etkisiz hale getirilen Leyla Amed kod adlı teröristin, sözde Botan Saha Sorumlusu olduğu kaydedildi. Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde 22 Ocak'ta yapılan operasyonda Besta Giresinumu'da 7 teröristin etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı. Şırnak kırsalında etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, kırmızı kategoride aranan Hamiyet Yalçınkaya olduğu tespit edildi.

Eren Abluka Sonbahar-Kış-26 Operasyonu'ndan kareler

7 Mart'ta Şırnak'ta başlatılan "Eren Abluka Sonbahar-Kış-26 Şehit Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk Operasyonu" ise tüm hızıyla sürüyor. 540 personelin yer aldığı operasyonun ilk günü, hava hücum harekatı ile başladı. 

Bestler-Dereler bölgesindeki arazide yapılan aramalarda 8 mağara ile 11 sığınak bulundu. Mğara ve sığınaklarda çok sayıda yaşam malzemesi, tüfek, tüp ve elektrik kablosu bulundu. 

Yorumlar (0)