PKK'nın silah yüklü kamyonu ele geçirildi

Suriye'nin El Bab şehrinde PKK/PYD/YPG bölücü terör örgütüne çok sayıda silah ve mühimmat götüren kamyon yakalandı.

GÜNDEM 07.02.2021, 16:19
PKK'nın silah yüklü kamyonu ele geçirildi

Suriye'nin El Bab vilayetinde, PKK/PYD/YPG bölücü terör örgütüne, içlerinde roketatar ve tanksavarların da bulunduğu çok sayıda silah ve mühimmat götüren kamyon yakalandı.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep Valiliğinin koordinasyonunda danışmanlık hizmeti sağlanan El Bab'daki yerel kolluk birimleri tarafından, bir kamyonda PKK'ya yüklü miktarda mühimmat götürüldüğü yönünde istihbarat elde edildi.

Suriye Görev Gücü çerçevesinde faaliyet gösteren El Bab Jandarma Danışman Tim Komutanlığı talimatıyla El Bab yerel kolluk kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyonda, El Bab Organize Sanayi Bölgesi içinde yakalanan kamyonun gizli bölmelerine saklanmış çeşitli tanksavar silahları, çok sayıda RPG-7 roketatar silahı, kalaşnikof piyade tüfekleri, keskin nişancı tüfekleri ile tüm bu silahlara ait yüksek miktarda mühimmat ve sevk fişekleri ele geçirildi.

Kamyonla PKK/PYD/YPG bölücü terör örgütüne mühimmat ve silah taşındığı saptanan operasyon çerçevesinde 4 zanlı gözaltına alındı.

Yorumlar (0)