PKK'nın "Rusya" planı bozuldu! 5 terörist ex...

Barış Pınarı Harekâtı bölgesine saldırı girişiminde bulunan bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu 5 terörist etkisizleştirildi. Saldırının altındaki hain plan, Türk askerinin dikkatiyle ortaya çıktı.

GÜNDEM 07.01.2021, 14:51 08.01.2021, 12:28
PKK'nın "Rusya" planı bozuldu! 5 terörist ex...

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından icra edilen Barış Pınarı Harekâtı'nın kapsadığı bölgeye saldırı girişiminde bulunan bölücü terör örgütü PKK/YPG üyesi 5 teröristin etkisiz durumuna getirildiğini duyurdu.

Millî Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Barış Pınarı Harekâtı bölgesindeki emniyet, güven ve huzur ortamını bozmak ya da huzur olmayacağı izlenimi oluşturmak amacıyla PKK/YPG terör örgütü mensubu teröristlerin saldırıya kalkışma gafletinde bulunduğu kaydedildi.

Millî Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekâtı bölgesine saldırıya kalkışan terör örgütü PKK/YPG üyesi 5 teröristin, ateş destek vasıtalarıyla düzenlenen atışlarda etkisiz duruma getirildiğini belirterek, Barış Pınarı Harekâtı bölgesine karşı planlanan saldırılara kahraman Türk askerinin izin vermediğini ve bundan sonra da vermeyeceğini vurguladı.

Altından "hain oyun" çıktı

Öte yandan 5 teröristin saldırı girişiminin altında yatan oyun da ortaya çıktı.

PKK/YPG bölücü terör örgütünün, Suriye'nin kuzeyinde Rusya ile Türkiye arasında istenildiği gibi başarılı bir biçimde süren koordinasyonu bozmak amacıyla oynadığı oyun, Türk askerinin dikkati nedeniyle bozuldu.

Bölücü terör örgütü PKK/YPG üyeleri tarafından, Barış Pınarı'nda görevli TSK askerlerine, Tel Tamir yakınlarından havan saldırısı düzenlendi.

Saldırının nereden yapıldığını tespit etmeye çalışan Türk askeri, havanların daha önce Rus askerleri tarafından üs olarak kullanılan bölgeden yapıldığını belirledi ve ivedilikle Rus ordu yetkilileriyle görüştü.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin terör örgütü PKK/YPG mensupları olduğunun kesinleşmesi üzerine Türk ateş destek vasıtaları söz konusu noktayı ateş altına aldı.

Atışlar tamamlandığında teröristlerin etkisizleştiği, havan mevzilerinin de yerle bir olduğu belirlendi.

Yorumlar (0)