PKK'nın para kaynağı kurutuluyor

Diyarbakır'ın Silvan ve Hani ilçeleri kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda 360 kilogram esrar, 150 kök Hint keneviri ele geçirildi. Kaçan 5 şüpheli ise yakalanarak gözaltına alındı.

GÜNDEM 30.10.2019, 09:57 30.10.2019, 10:20

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından sürdürülen istihbari çalışmalar sonucunda Diyarbakır'ın Silvan ve Hani ilçelerindeki dağlık ve kırsal alanda 26 Ekim'de başlatılan özel birlik operasyonları başarıyla sonuçlandı.

Terör operasyonu sırasında yapılan arazi aramasında kayalık ve çalılık alan ile toprağa gömülü bidonlar içerisinde, CZ 25 marka otomatik tabanca, 65 makineli tüfek fişeği, 4 tabanca fişeği, makineli tabanca şarjörü, iki kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı düzeneğinde kullanılan Alpha Fire cihazı, mayın/el yapımı patlayıcı düzeneği, 9 pil bloğu, 12 kalem pil, 9 uzaktan sinyal rölesi, 3 büyük tüp, 3 küçük tüp, 325 metre elektrik kablosu, terörist giysisi, sığınak yapımında kullanılan malzemeler, çok sayıda giysi ve yaşam ele geçirildi.

Narko-terörle mücadele kapsamında ağaçlık, çalılık ve kayalık alana gizlenmiş satışa hazır vaziyette 330 kilogram esrar ile 150 kök Hint keneviri bulundu.

5 kişi kaçarken yakalandı

Arama sırasında, askerleri görüp bulundukları bölgeden kaçan 5 zanlı, takip sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Zanlıların ilk görüldükleri yerde yapılan aramada 30 kilogram esrar, iki ruhsatsız av tüfeği, hassas terazi, 4 elek, iki battaniye ele geçirildi.

"Hükümlü ve tutuklunun kaçması", "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" ile "terör örgütüne üye olma" suçlarından hakkında arama kaydı bulunan M.G, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan haklarında  arama kaydı bulunan Y.Z. ile S.M, M.T. ve M.Y. gözaltına alınarak İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

5 kişinin Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığındaki işlemleri devam ediyor.

Yorumlar (0)