PKK'nın mali kaynağına büyük darbe!

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, 756 kilogram esrar ve 1 milyon 119 bin kök Hint keneviri ele geçirdi.

GÜNDEM 13.08.2020, 09:19
PKK'nın mali kaynağına büyük darbe!

Bir taraftan teröristlerin inlerine giren Türk güvenlik güçleri, diğer taraftan da örgütün para kaynağını kurutuyor.

Diyarbakır ilinin Lice ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, 756 kilogram esrar ve 1 milyon 119 bin kök Hint keneviri bulundu.

Diyarbakır Valiliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı bilgilendirmeye göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından, PKK bölücü terör örgütü ile uyuşturucu üretimi ve satışı yapanlar arasındaki bağı somut delillerle ispat etmek, gizlenen uyuşturucu ve bunları saklayanları yakalayarak adalete teslim etmek maksadıyla Diyarbakır ilinin Lice ilçesinin Kıralan ve Yukarı Duru Mahallesi kırsalında düzenlenen "Narko-Terörizmle Mücadele" operasyonlarının başarıyla nihayete erdi.

Gerçekleştirilen operasyonda, 13 farklı noktada toplam 1 milyon 119 bin kök Hint keneviri ile, bir bölümü arazide kurutulmaya bırakılmış şekilde, bir bölümü de çalılar arasına gizlenmiş çuvallar içerisinde 756 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Kahraman Jandarma ayrıca Hint keneviri bitkilerini sulamak maksadıyla tarlaların içinde kurulu hâlde 1250 metre uzunluğunda su hortumu buldu.

Ele geçirilen Hint kenevirlerinden numune alınmasının ardından diğer malzemelerle birlikte bulundukları noktalarda imha edildi.

Diyarbakır Valiliğinin açıklamasında, bölgede yaşayan insanların huzur ve güvenliğinin sağlanması gayesiyle terör ve narko terörle mücadele operasyonlarının artan azim ve kararlılıkla süreceği vurgulandı.

Yorumlar (0)