PKK'nın lav silahları bulundu!

Bitlis'te terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından toprağa gömülen 4 adet lav silahı bulundu.

GÜNDEM 10.11.2020, 15:53 11.11.2020, 13:30
PKK'nın lav silahları bulundu!

Bitlis ilinin Mutki ilçesinde gizlemek maksadıyla PKK terör örgütü tarafından toprağa gömülmüş 4 adet lav silahı bulundu.

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı bilgilendirmede Bitlis İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Mutki ilçesinin kırsalında PKK terör örgütü üyesi teröristler tarafından saklamak maksadıyla araziye gömülmüş lav silahları ile patlayıcılar bulunduğu bilgisinin alındığı kaydedildi.

Elde edilen bilgi çerçevesinde terör örgütü PKK mensubu teröristleri bulmak, teslim olmalarını sağlamak, direnmeleri hâlinde etkisiz duruma getirmek, teröristler tarafından kullanılan mağara, barınak, sığınak ve depoları yok etmek amacıyla operasyon başlatıldığı, operasyona ise "Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Volkan 2020-2021 Operasyonu" adı verildiği belirtildi.

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Volkan'ın isminin verildiği operasyonda Mutki ilçesine bağlı Kapaklı köyünün kırsalında toprağa gömülü vaziyette 4 adet lav silahının ele geçirildiğinin ifade edildiği açıklamada, lav silahlarının ise Mutki Cumhuriyet Savcılığının talimatı üzerine gerekli inceleme yapıldıktan sonra PAMİT (Patlayıcı Madde İmha Timi) ekipleri tarafından, silahların topraktan çıkarıldığı yerde imha edildiği bilgisi verildi.

Bitlis Valiliğinin açıklamasında, kahraman ve yiğit güvenlik güçlerinin, bölge halkının da desteği ile birlikte, huzur, güvenlik ve istikrarın sağlaması amacıyla Bitlis genelinde operasyonların artarak terörle mücadeleyi azim ve kararlılıkla devam ettirileceğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)