PKK'nın kaçırdığı kızını geri isteyen baba, Ankara'ya yürüyor

PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan kızını geri almak amacıyla HDP İzmir il binası önünde 742 gün nöbeti tuttuktan sonra İzmir’den Ankara’ya yürümeye başlayan baba Mehmet Laçin, Afyonkarahisar’da mola verdi. Kızını geri alacağını belirten Laçin, “Mücadeleye devam, mücadeleye sürdürdüğümüz sürece Allah’ın izni ve devletin gücü ile evlatlarımıza kavuşacağız” sözlerini kullandı.

GÜNDEM 14.09.2021, 17:23 15.09.2021, 09:50
PKK'nın kaçırdığı kızını geri isteyen baba, Ankara'ya yürüyor

İzmir'de terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan kızı G.L. için HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan baba Mehmet Laçin, HDP il binaları önünde 742 gün nöbet tuttuktan sonra, dün öğle saatlerinde İzmir'den Ankara'ya “Ümit Yürüyüşü” şeklinde isimlendirdiği yürüyüşe geçti. 

Kızını geri almak için Ankara’ya yürüyor

Öğle saatlerinde Afyonkarahisar'a varan Laçin, şehir girişinde gazeteciler ve emniyet mensupları tarafından karşılandı. Yürüyüşü ve yürüyüşünün amacına ilişkin açıklamalar yapan Laçin, evlat nöbetindeki ailelere seslendi. Evlat nöbetindeki annelerden mücadeleyi sürdürmelerini isteyen Laçin, "Mücadeleye devam, mücadele ettiğimiz sürece Allah'ın izni ve devletin gücü ile evlatlarımıza kavuşacağız” sözlerini kullandı.

“HDP binası önünden kalkmayacağım”

İki gün içinde yürüyüşünün tamamlanmasını planladığını belirten Laçin, sonuç alacağına inandığını söyleyerek açıklamasına şöyle devam etti:

“Vatan, bayrak, evlat diye ya Allah diyerek yürüyüşü başlattım. Yürüyüşün ismi de ‘Mücadele ve Ümit yürüyüşü’dür Bir sonuç alacağım inşallah. Evladıma kavuşuncaya kadar HDP Merkezi önünden kalkmayacağım. Benim düşüncem bu, fakat durum nasıl gelişir zaman gösterir."

Açıklamasının ardından Laçin, yürüyüşüne kaldığı yerden devam ederek Ankara'ya doğru yeniden yola çıktı.

Yorumlar (0)