PKK'nın bombacısı yakalandı! Bakın nereyi vuracaktı?

Metropol kentlerde ekonomik hedeflere yönelik bombalı eylem planlayan biri kadın 4 PKK'lı teröristin, Güven Park saldırısında kullandıkları bombanın aynısı ile sansasyonel eylem hazırlığında oldukları belirlendi.

GÜNDEM 14.11.2019, 11:11
PKK'nın bombacısı yakalandı! Bakın nereyi vuracaktı?

Türkiye'ye Suriye'den gelen ve Türkiye'de bombalı saldırı hazırlığındayken ağustos ayında yakalanıp tutuklanan kadın teröristin de arasında yer aldığı 4 zanlıyla ilgili yürütülen soruşturmanın detayları şok etti.

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, ağustos ayında yaptıkları ortak çalışmayla bölücü terör örgütü YPG/PKK üyesi biri kadın 2 teröristin bombalı eylem yapmak için Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptığını tespit etti.

İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, şehrin giriş ve çıkışlarında geniş güvenlik önlemi alarak şüpheli araçları durdurup arama yaptı.

Şanlıurfa'dan gelen bir şehirler arası yolcu otobüsünü Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunun merkez Sarıçam ilçesi yakınındaki İncirlik Park Alanında durduran Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, biri kadın 2 kişinin durumundan şüphelenip kimlik kontrolü yaptı.

İl Göç İdaresi Müdürlükleri tarafından Suriyeli kişiler adına düzenlenmiş kimliklere kendi fotoğraflarını yapıştırdıkları belirlenen iki kişi gözaltına alındı. Ayrıca şüphelilerin üzerinden sahte yol izin belgesi de çıktı.

Kulağı anlamadı, beden dili tepki verdi!

Polisler, uzun süren sorguladıkları ancak Arapça ve Kürtçe dışında başka dilde konuşmayan kadın şüphelinin Türkçe sorulara "beden diliyle verdiği tepki" nedeniyle Türk olduğunu anladı. Kadın ile ilgili istihbari çalışma yapan ekipler, gerçek kimliğinin Elif K. (25) olduğunu tespit etti.

25 yaşındaki kadın terörist Elif K'nin ifadesinde 2014 senesinde Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıfta öğrenim görürken Irak'a gidip bölücü terör örgütü PKK'ya katıldığını, örgütün kamplarında sözde özel kuvvet biriminde eğitim gördüğünü ve daha sonra Suriye'nin Aynularab yani Kobani bölgesine geçtiğini söylediği öğrenildi.

Ekonomik hedefleri patlatacaklardı

Türkiye'ye metropol kentlerde ekonomik hedeflere yönelik bombalı eylem yapması için gönderildiğini itiraf eden kadın terörist Elif K., eylem yapılacak bölgenin seçilmesinde ise inisiyatifinin kendisine bırakıldığını söyledi.

İkinci şüpheli bomba eğitimi almış

İkinci zanlının ise Suriye uyruklu Halil M. (26) olduğu ve bu kişinin de bomba eğitimi aldığı belirlendi. 

Terörle Mücadele ekipleri, teröristlerin Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Suriye sınırını geçip Türkiye'ye girmesini sağladığı ileri sürülen Hanifi Ç. ve Osman S'yi de operasyonla yakaladı.

Şüpheliler, ağustos ayında çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Verdikleri koordinatlarda patlayıcı çıktı

Saldırıda kullanacağı patlayıcının koordinatı, sınırı geçmeden önce kendisine bildirilen kadın terörist Elif K'nin verdiği koordinatı inceleyen Terörle Mücadele ekipleri, patlayıcıyı ormanlık alanda çalılıklar arasında buldu.

Kavanoz içerisindeki 7 litrelik sıvıyı inceleyen Terörle Mücadele ekipleri, maddenin 2016 yılında başkent Ankara'nın Kızılay Meydanı'nda Güven Park önündeki otobüs duraklarında gerçekleştirilen terör saldırısında kullanılan nitrometan-anilin türü patlayıcı olduğunu tespit etti.

Kadın terörist Elif K.'nin, diğer terör örgüt mensuplarına bomba, sabotaj ve suikast eğitimi verdiği, 13 farklı türde bomba hazırlayabildiği belirtildi.

Yorumlar (0)