PKK'nın bombacısı Kocaeli'de yakalandı!

GÜNDEM 19.02.2021, 16:20 20.02.2021, 17:30 Hanife
PKK'nın bombacısı Kocaeli'de yakalandı!

Kanlı terör örgütü PKK'ya düzenlenen operasyon sonucunda ele geçirilen veriler doğrultusunda Kocaeli'ne düzenlenen yeni bir operasyonla örgütün bomba uzmanı kıskıvrak yakalandı.

Bir grup kaçak göçmenin yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine götürüleceğini ve bu şahısların arasında önemli bir şahsın da olduğu bilgisine ulaşan Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hemen harekete geçti.

Düzenlenen operasyonda, 11 kaçak göçmeni yakalayarak gözaltına alan ekipler, yabancı uyruklu şahısların arasından iki kişinin, yurt dışına kaçmak için daha fazla para verdiğini tespit etti.

PKK'nın üst düzey ismi çıktı

Bu durumdan şüphelenen ekipler, şahısların parmak izini aldı. Yapılan parmak izi sorgulamasında, şahıslardan birinin 32 yaşındaki Resulayn doğumlu K.H.R.S. isimli PKK’lı terörist olduğu belirlendi.

Yapılan işlemlerde, patlayıcı uzmanı olduğu öğrenilen şahsın 2008 yılında PKK terör örgütüne katıldığı, Gara, Hakurk ve Şemdinli bölgelerinde terör örgütü adına üst düzey sorumlu olduğu ve en son terör örgütünün sözde bölük komutanlığını yaptığı belirlendi.

Polis aracına düzenlenen saldırının faili

Ayrıca K.H.R.S. isimli teröristin, 2012 yılında Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde zırhlı polis aracına ve yine aynı bölgede farklı bir tarihte askeri konvoya patlayıcı ile saldırı düzenlediği belirlendi.

2012 yılında Şemdinli merkezine yapılan saldırının da planlayıcısı olduğu öğrenilen şahsın, birçok eylemin faili olduğu belirlendi.

Adliyeye sevk edilecek

Söz konusu şahıs ile birlikte kendisinin kaçmasına yardım eden Suriye uyruklu diğer şahıs da jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. İki şahısın da jandarma komutanlığındaki işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Yorumlar (0)