PKK'nın beli kırıldı: Tam 5 ton...

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 5 ton 312 kilogram esrar ile 1 milyon 337 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

GÜNDEM 11.10.2019, 09:33 11.10.2019, 16:22
PKK'nın beli kırıldı: Tam 5 ton...

İl Jandarma Komutanlığı tarafından Diyarbakır ilinin Lice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 5 ton 312 kilogram esrar ile 1 milyon 337 bin 533 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, sığınak ve barınakların imha edilmesi, uyuşturucu üretimi ve ticaretini yapanlar arasındaki bağın somut delillerle ortaya konulması, gizlenen uyuşturucuların bulunması amacıyla Lice ilçesinin güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda 9 Ekim Çarşamba günü başlatılan "Şehit Jandarma Başçavuş Tamer Meriç-02 Operasyonu" başarıyla sona erdi.

Terör operasyonunda narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında 5 ton 312 kilogram esrar ile 1 milyon 337 bin 533 kök Hint keneviri bulundu.

Yetkili makamlardan alınan karar uyarınca operasyon bölgesinde yapılan aramada, evlerinde ve araçlarında uyuşturucu bulunduran 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan temas ve gerçekleştirilen adli aramada bahse konu ağaçlık, kayalık alan ile toprağa gömülü jelikan bidonlarda kalaşnikof piyade tüfeği, tabanca, 2 şarjör, 17 fişek ve terörist kıyafeti ele geçirildi.

Valiliğin açıklamasında, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan azim ve kararlılıkla devam edildiğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)