PKK mağarasında örgüt içi infaz!

Mava'dan PKK'nın kalıntıları da kazınıyor. Devam eden "Kapan-4 Mava Operasyonu" sırasında bir mağarada başından vurulmuş bir kişinin cesedi bulundu. Operasyonda 13 barınak ve 28 mağara imha edildi.

GÜNDEM 17.01.2020, 13:55
PKK mağarasında örgüt içi infaz!

İçişleri Bakanlığı tarafından, Batman'da 795 jandarma özel harekat (JÖH), jandarma komando, polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korucusunun katılımıyla başlatılan "Kapan-4 Mava Operasyonu" aralıksız sürüyor.

Yurt içinde terörle mücadeleye yönelik geçen hafta başlatılan Kapan operasyonları, zorlu kış şartlarına rağmen hız kesmeden devam ediyor.

13 barınak ve 28 mağara imha edildi

Operasyonlar kapsamda, Batman'da Mava barınma alanında bulunduğu öngörülen teröristleri etkisiz hale getirmek için dün başlatılan ve Diyarbakır Jandarma Bölge ile Batman İl Jandarma Komutanlarının bizzat arazide sevk ve idare ettiği "Kapan-4 Mava Operasyonu"nda, şimdiye kadar teröristler tarafından kullanılan 13 barınak ve 28 mağara imha edildi.

Mağaralarda yapılan aramalarda ele geçirilen toprak altına tuzaklanmış 5 kilogram el yapımı patlayıcı (EYP), çok sayıda gıda, yaşam malzemesi ve tüp imha edildi.

Örgüt içi infaz mı?

Diğer taraftan, operasyon kapsamında bulunan bir mağarada, örgüt içi infaz olduğu tahmin edilen, alnından vurulmuş bir kişinin cesedi bulundu.

PKK'nın son kalıntıları temizleniyor 

Batman Valisi Hulusi Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede artık bölücü terör örgütünün son kalıntılarının temizlendiğini kaydetti.

Operasyonun zorlu hava şartlarına rağmen sürdüğünün altını çizen Batman Valisi Hulusi Şahin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü unsurları tarafından Batman, Gercüş ve Hasankeyf kırsalında Kapan-4 Operasyonu gerçekleştirdik. Operasyon Mava diye tabir edilen bölgede düzenleniyor. Kuzeyinde Dicle, güneyinde de Karakuş üs bölgesi olan bir arazi parçası. Batı tarafında Mardin, doğu tarafında da Şırnak kırsalı bulunur. Bu bölgede tam bir süpürme harekatı yaptık. Çok sayıda sığınak bulduk. Fakat sığınaklar uzun zamandır kullanılmamış. Yani bölgede artık örgütün son kalıntılarını temizliyoruz. Mava, bölücü terör örgütünün zamanında çok etkin kullandığı bir bölgeydi. Tamamen temizledik. Yıkıcı, bölücü unsurlardan tamamen temizlemiş durumdayız."

Batman Valisi Hulusi Şahin, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların kararlılıkla devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)