"PKK, Kürtlerin temsilcisi olamaz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akar, "Herkes bilmelidir ki PKK/YPG Kürtlerin, DEAŞ da İslamiyetin temsilcisi olamaz. Sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına göz yummayız." dedi.

GÜNDEM 19.10.2019, 15:42 19.10.2019, 16:13
"PKK, Kürtlerin temsilcisi olamaz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'deki toplu açılış töreninde konuştu.

Bakan Akar'ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Terör koridoru oluşturulmasına göz yummayız"

"Harekât meşru müdafaa hakkı çerçevesinde yapılmaktadır. Komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız ama sınırlarımızda terör örgütü istemiyoruz. Kürtlere saldırıldığı ve sivillere zarar verildiği gibi saçmasapan iddialar var. Herkes bilmelidir ki PKK/YPG Kürtlerin, DEAŞ da İslamiyetin temsilcisi olamaz. Sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına göz yummayız."

"Kimyasal silah kullanmadık, kullanmayız"

"Dünyanın bu namertlerin gerçek yüzünü görmesini istiyoruz. Kİmyasal silah kullanıldığı iddiasıyla kara propaganda yaptılar. Arkadaşlarımız iyi çalışarak bu sahtekarlıkları ortaya çıkardılar. Kimyasal silah iddiasıyla kara propaganda yaptılar. Kimyasal silah kullanmadık, kullanmayız, Biz yasaklanan hiçbir mühimmatı kullanmadık. Zaten bu mühimmatlar TSK'nın envanterinde yoktur."

"Güvenli bölgeden çıkmazlarsa harekât devam edecek"

"Harekâta 5 gün ara verdik. Teröristler güvenli bölgeden çıkacak. Silah, mühimmat ve mevzileri yok edilecek. Bunlar gerçekleşmezse harekât kaldığı yerden devam edecek. Birliklerimizin hazırlığı tamdır, morali yüksektir."

Yorumlar (0)