PKK, Karabağ'da 7 kamp kurdu!

İşgalci Ermenilere destek veren terör örgütü PKK'nın Karabağ'da 7 kamp kurduğu ortaya çıktı. 

GÜNDEM 22.10.2020, 16:55 22.10.2020, 17:08
PKK, Karabağ'da 7 kamp kurdu!

İşgalci Ermenistan'ın 27 Eylül sabahı yerleşim bölgelerini top, havan ve silahlarla hedef alması üzerine harekete geçen Azerbaycan, işgal altında topraklarını kurtarmak üzere operasyon başlattı. Azerbaycan, Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermen mevzilerini imha ederken, Ermeni işgalindeki topraklarını da tek tek kurtarmaya devam ediyor.

Türkiye'nin Suriyeli mücahitleri Karabağ'a gönderdiğini ileri süren Ermenistan, terör örgütü PKK'nın desteğini alıyor. PKK'lı teröristlerin, Ermeni güçlerine destek vermek üzere Karabağ'da 7 kamp kurduğu belirlendi. Söz konusu kampların, Laçin-Kelbecer hattında yer aldığı ortaya çıktı. Bu bölgede oldukça verimli su kaynakları ile yeraltı kaynaklarının bulunduğu ifade edildi. Uluslararası şirketlerin 155 farklı maden yatağını işlettiği ve terör örgütü PKK'nın da söz konusu kaynakların başında nöbet tuttuğu kaydedildi. 

Karabağ'da kurulan kamplarda yalnızca terör örgütü PKK'nın değil, 2019 yılının Nisan ayında Suriye'de oluşturulan Nubar Ozaryan Taburu'na bağlı milislerin de yer aldığı aktarıldı. Azerbaycanlı yetkilere göre, Laçin-Kelbecer hattında bulunan teröristlerin sayısı 100'lerle ifade ediliyor. Söz konusu teröristlerin, Suriye'de yaşanan çatışmalarda yer alarak deneyim kazandıkları, hatta sabotaj ve saldırı konusunda eğitim gördükleri belirtildi. 

Terör örgütü PKK'nın Laçin-Kelbecer hattındaki kamplarından birinin "merkez" görevini gördüğü bildirildi. Söz konusu kampta özel eğitim için hazırlanan bir orman alanı, silahların saklandığı depolar ve ana karargâhın bulunduğu aktarıldı. Nubar Ozaryan Taburu'na bağlı militanların ana karargâhının ise Kelbecer olduğu ifade edildi. Terör örgütü PKK'nın basın organları da teröristlerin Laçin-Kelbecer hattındaki varlığını saklamadı. 

Azerbaycan istihbaratının, söz konusu kamplarda bulunan teröristlerin kimliklerini ifşa ettikleri bildirildi. O teröristlerden birinin, Rakka'dan Ermenistan'a giden D.A. olduğu kaydedildi. Bu teröristin, Suriye'de 9 ay boyunca cephe hattında bulunduğu aktarıldı. 

Terör örgütü PKK, 13 yıldır Karabağ'da!

İşgalci Ermenistan'ın, 2008 senesinden beri terör örgütü PKK'yı Dağlık Karabağ'a yerleştirdiği biliniyor. 

Kürt Sivil Toplum Kuruluşları Uluslararası Birliği'nin başkanlığını yürüten Merab Şamoyev, PKK'lı teröristler ile birlikte Hankendi'ye gitmişti. Söz konusu ziyaret esnasında Türkiye ve Irak'tan gelen PKK'lıların Laçin-Kelbecer hattına getirilmesinin görüşüldüğü tespit edilmişti.

Laçin ve Kelceber, terör devleti Ermenistan ile Karabağ arasında bağlantıyı kurması bakımından önem taşıyor. Bu nedenle rayonlar, 1992 senesinden beri işgal altında tutuluyor. 

Paşinyan itiraf etmişti

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, tarihî bir itirafta bulunmuştu. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Türkiye'yi kuzeydoğuda ve güneydoğuda durduran tek engelin ülkesi olduğunu ifade etmişti

Paşinyan, kuzeydoğuda Ermenistan'ın, güneydoğuda ise terör örgütü PKK/YPG'nin olduğunu belirtmişti. Böylece Paşinyan, Ermenistan ile terör örgütü PKK/YPK arasındaki ilişkiyi bariz bir şekilde itiraf etmişti. 

Yorumlar (0)