PKK Instagram'dan üye topluyor

Bölücü terör örgütü PKK, Van'da 17 yaşındaki 2 çocuğa sosyal medyadan ulaşarak dağa götürmek için kandırdı. 4 örgüt üyesi, polisin dikkatiyle yakalandı.

GÜNDEM 19.10.2019, 17:16 19.10.2019, 17:25
PKK Instagram'dan üye topluyor

4 şüpheli tutuklanarak, cezaevine konulurken, Bodrum'da inşaat işçiliği yapan çocuklar, ailelerine teslim edildi.

Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele ekipleri, uçakla Bodrum'dan Van'a iniş yapan 2 çocuğu durdurdu. İnşaat işçisi olarak çalışan 17 yaşındaki 2 çocuk polise, kendilerine sosyal medya platformu olan Instagram üzerinden ulaşan bir örgüt üyesinin, PKK'yı öven şeyler söyleyip bulunup, örgütte hayat şartlarının çok güzel olduğunu, kırsal bölgelerde özgürlükçü bir hayat olduğunu anlattığını ve kendilerini dağa götüreceklerini söylediğini anlattı. 2 çocuk bu nedenle uçak bileti alarak, örgüt üyeleriyle buluşmak için Van'a geldiklerini söyledi. Çocuklar verdikleri ifadelerde, "Örgüte girmek için kandırıldık, bundan çok pişmanız. İyi ki bu operasyon yapıldı. Biz inşaatlarda çalışıyoruz. Çok ağır koşullarda çalışmaktan perişan oluyoruz. Örgütte yaşam şartlarının güzel olduğu anlatılınca çok etkilendik" dedi. Çocuklar örgüte üye olma düşüncesinin fikir aşamasında kaldığını, kendilerini terör örgütüne dâhil etmeye aracılık eden şahıslardan şikâyetçi olduklarını bildirdiler.

Çocukları kandıranlar yakalandı

Havalimanında durdurulan çocuklar gözaltına alındı. Konuyla ilgili derhal araştırma başlatan polis, PKK’nın strateji değiştirdiğini, dağa çekmek istedikleri kişilerle sosyal medyadan bağlantı kurduklarını ortaya çıkardı. 2 çocuğu sosyal medya üzerinden kandırdıkları belirlenen 4 örgüt üyesinin kimlik bilgileri ile adresleri de tespit edildi.

Emniyet ekiplerinin üst üste yaptığı operasyonlar sonucu 4 örgüt üyesi yakalandı. 11 Ekim günü yapılan operasyonda baskın yapılan evlerde bölücü terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Şüpheliler tutuklandı

Yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, "terör örgütü üyeliği" gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Suça sürüklenen 2 çocuk ise adlî kontrol şartı ile serbest bırakıldı ve ailelerine teslim edildi.

Yorumlar (0)