PKK, Gaziantep'te okulu hedef aldı! Saldırı anında öğretmenler odasındaydı

PKK terör örgütünün Gaziantep’e düzenlediği roketli saldırıda 22 yaşındaki öğretmen ile 5 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden genç öğretmen Ayşenur Alkan’ın saldırı esnasında öğretmenler odasında olduğu belirlendi. 5 yaşındaki Hasan Karataş ise CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın yeğeniydi. 

GÜNDEM 22.11.2022, 11:01 22.11.2022, 12:07
PKK, Gaziantep'te okulu hedef aldı! Saldırı anında öğretmenler odasındaydı

PKK terör örgütü tarafından Gaziantep’in Karkamış ilçesine düzenlenen roketli saldırı gündemdeki yerini koruyor. Tüm Türkiye’nin içini yakan acı olayda bir öğretmen ile 5 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. 19 kişinin yaralandığı acı olayda detaylar da netleşmeye başladı. Yaralananlar arasında hamile bir kadının da olduğu bildirildi. Yaralı vatandaşının durumunun ağır olduğu açıklandı. 

Genç öğretmen yaşama tutunamadı

Hayatını kaybeden genç öğretmen Ayşenur Alkan, ilçede bulunan Kocatepe İlkokulu’nda öğretmenlik yapıyordu. Saldırı esnasında öğrencilerin teneffüste olduğu öğrenildi. Ayşenur Alkan ise ders arası sebebiyle öğretmenler odasında oturuyordu. Şiddetli patlama sonrası ortaya saçılan şarapnel parçalarından birçoğu genç öğretmenin vücuduna isabet etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ayşenur Alkan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

“Teröre lanet olsun”

Etiler Mahallesi’nde oturan Karataş ailesi de terör örgütünün hedefi oldu. Roketli saldırıda 5 yaşındaki Hasan Karataş yaşamını yitirdi. Küçük çocuğun CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın yeğeni olduğu bildirildi. Acı haberi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Polat, “Yüreğimiz yanıyor. Teröre lanet olsun” ifadelerini kullandı. Hasan Karataş’ın yaşamını yitirdiği saldırıda 5 aylık hamile olan yengesi Büşra Karataş ise ağır yaralandı. İlk etapta yaşamını yitirdiği açıklanan Büşra Karataş, ardından doktorların yoğun gayretleriyle yeniden hayata döndürüldü. Karataş’ın hastanedeki yaşam mücadelesi devam ediyor.

Yorumlar (0)