PKK'dan kaçtı, Mehmetçik böyle şefkat gösterdi!

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) Hakkâri'de bölücü terör örgütü PKK'dan kaçan ve komandolara teslim olan teröristin Mehmetçik tarafından karşılanışını ve ağırlanışını yayınladı.

GÜNDEM 07.07.2020, 11:49

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Hakkâri ilinin Aktütün mevkisinde bölücü terör örgütü PKK'dan kaçan bir teröristin komandolara teslim olduğu anın videosunu paylaştı.

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü PKK'dan kaçışların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Hakkâri'nin Aktütün mevkisinde bölücü terör örgütü PKK mensubu bir teröristin kahraman komandolara teslim olduğunu açıklayan Millî Savunma Bakanlığı, teröristin üst aramasında bir adet el bombası, bir adet kamuflaj şemsiyesi, muhtelif kıyafet ve sırt çantası çıktığını belirtti.

Korkan terörist "Korkma, gel" diye teskin edildi

Millî Savunma Bakanlığının Twitter hesabından o anların görüntüsü de paylaşıldı. MSB'nin paylaştığı görüntülerde, teröristin teslim olma sırasında çok korktuğu ancak komandoların "Gel, korkma emniyettesin. Devletin şefkatli kollarına hoş geldin." diyerek teskin ettikleri görülüyor.

Videoda, teslim olan teröristin komandolar tarafından karnının doyurulması ve arkasından babası ile görüştürülmesi de bulunuyor.

Teröristin babasını arayan askerler, "Sizi Hakkâri'den arıyorum. Güzel bir haber vermek için sizi aradım. Oğlunuz geldi, sağ salim aramıza katıldı. Devletimizin şefkatli ellerine teslim oldu. Yanımızda şu an ve sağlığı sıhhati yerinde. Şimdi vereceğim kendisini, görüşün! Sağ salim inşallah yüz yüze görüşeceksiniz evladınızla." diyor.

Bölücü terör örgütü PKK'dan kaçan ve emniyeti için yüzü gizlenen terörist ise babası ile görüşürken, "Benim durumum iyi baba. Askerlerin yanındayım. Olursa, çıktığım zaman görüşürüz baba." ifadelerini kullanıyor.

Yorumlar (0)