PKK'dan kaçan terörist detayları bir bir anlattı!

PKK’lı terörist R.O, ikna çalışmaları sonucu güvenlik güçlerine teslim oldu. R.O verdiği ifadesinde HDP aracılığıyla dağa nasıl götürüldüğünü anlattı. HDP il binasında PKK propagandası yapıldığını belirten R.O, kendilerini bir eve yönlendirdiklerini, bir gece orada kaldıktan sonra otobüsle Cizre'den sınırın diğer tarafına geçerek örgüte katıldıklarını anlattı. Cephelerde ABD askerlerinin yanlarında yer aldığını anlatan R.O,  PKK'da yer aldığı sırada mayın patlamasında 2 ayağını kaybettiğini, tedavisini de Amerikalı doktorlar tarafından yapıldığını söyledi.

GÜNDEM 04.03.2021, 17:27 05.03.2021, 16:55 Hanife
PKK'dan kaçan terörist detayları bir bir anlattı!

İçişleri Bakanlığı koordinesinde jandarma ve emniyetin ikna çalışmaları neticesinde terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olanların sayısı her geçen gün artamaya devam ediyor.

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan R.O,  Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde lise öğrencisiyken 17 yaşında kandırılarak dağa götürüldü.  İfadesi alınan R.O, dağa götürülme sürecine yönelik ayrıntıları tek tek anlattı.

R.O ifadesinde terör örgütü sempatizanlarının yoğun propagandasına maruz kaldığını belirterek, bir terör iş birlikçisinin kendisine bir not ve bir miktar da para vererek, HDP Diyarbakır il binasında "Ali" isminde birine yönlendirdiğini anlattı.



"PKK propagandası yaptılar"

HDP il binasına giderek yönlendirildiği kişiyi bularak kendisine notu verdiğini aktaran R.O,  o kişinin nota baktıktan sonra kendisini yan odaya götürerek odada beklemesini istediğini belirterek, “HDP il binasında bana ve orada bulunan iki kişiye terör örgütü PKK propagandası yaptılar. Sonra bizi bir eve yönlendirdiler. Bir gece o evde kaldık. Sonra eve gelen biri bizi otobüsle Şırnak'ın Cizre ilçesine gönderdi. Burada da bir süre kaldıktan sonra Uludere ilçesi tarafından sınırın diğer tarafına geçerek örgüte katıldık." ifadelerine yer verdi.

R.O ayrıca terör örgütü PKK'da yer aldığı sırada mayın patlamasında 2 ayağını kaybettiğini ve tedavisini de Amerikalı doktorlar tarafından yapıldığını belirtti.



Cephelerde Amerikalı askerler bizim yanımızda yer alırdı

R.O, ABD'nin YPG'ye silah, zırhlı araç ve birçok yardım yaptığını bildiğini, Amerika'nın sahada kurduğu hastane, doktor gibi birçok teçhizatlı kullanım alanlarının da YPG'nin kullanımına açık olduğunu belirtterek, “Cephelerde Amerikalı askerler bizim yanımızda yer alırdı." dedi. 

Ayrıca örgütten bir teröristle beraber kaçma girişiminde bulunduğunu da anlatan R.O, Suriye'nin Kamışlı kentine gitmek için araba ararken YPG'li teröristler tarafından yakalandıklarını söyledi.



"Babamı arayarak kaçmak istediğimi ilettim"

R.O ifadesinde, kaçma girişiminde bulundukları için yer altında bulunan bir hücreye konulduklarını ve sorumlu düzeyde olan örgüt üyesi tarafında sorguya çekildiklerini söyledi. Sorguda eve gitmek istediklerini söyleyince dövmeye başladıklarını anlatan R.O, daha sonra 2016 yılında tekrar bir arkadaşıyla üzerinde anahtar bulunan bir araç bularak kaçmaya çalıştıklarını anlattı. Sınıra doğru giderken babasını aradığını, kaçmak istediğini söylediğini anlatan R.O, örgüttekilerin kaçtıklarını öğrendiklerini ve sınıra doğru kaçarken örgüt üyelerince yakalandıklarını belitti. R.O, örgüte katıldıktan sonra kaldığı süre boyunca sürekli örgütten ayrılmak istediğini ve bu yönde bir çok girişiminin olduğunu belirti.

R.O ifadesinde daha çok DEAŞ'a karşı eylemlerde bulunduğunu, TSK'ya bağlı askerlerle hiç karşı karşıya gelmediğini belirterek, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini bildirdi.

Yorumlar (0)