PKK'dan evlatlarını çaldığı annelere alçak iftira!

Bölücü terör örgütü PKK, sıcak-soğuk, yağmur-çamur, fırtına-kar demeden 505 gündür evlatları için nöbet tutan gözü yaşlı annelerin çocuklarını çaldığı yetmezmiş gibi "satılık" gibi onursuz iftiralarda da bulunuyor.

GÜNDEM 19.01.2021, 15:24
PKK'dan evlatlarını çaldığı annelere alçak iftira!

Diyarbakır annelerinin evlatları için HDP Diyarbakır İl Örgütü önünde tuttuğu nöbet, yoğun kar yağışına rağmen 505. gününde sürüyor.

Çocuklarının kandırılıp ya da zorla dağa kaçırılmasından HDP'nin sorumlu olduğunu belirten gözü yaşlı anneler, 3 Eylül 2019'da başlattıkları oturma eylemini 505. gününe büyük zorluklar altında taşıdılar.

Diyarbakır annelerini pes ettirmek için yollarını kesen, evlatlarını örgütün yayın organlarına konuşturup eylemden vazgeçmelerini isteyen, yalnız yakaladıkları yerde ölüm tehdidinde bulunan, HDP il örgütü önünde ailelere polis güçlerinin yanında bile hakaret eden bölücü terör örgütü PKK ve yandaşları, diğer taraftan da annelerin dirençlerini kırmak ve oturma eyleminin itibarını bozmak için ahlaksızca iftiralar atıyor.

"Polis 10 bin TL teklif etti" şerefsizliği

Evlat nöbeti sebebiyle dağdaki teröristlere televizyon izlemeyi yasaklayan bölücü terör örgütü PKK'nın yöneticileri, nöbetteki gözü yaşlı annelere iftira atarak itibarsızlaştırmak için de müzahir yayın organlarını kullanıyor.

Annelerin oturma eylemine gölge düşürmeye çalışan PKK, müzahir yayın organında "Türk polisinin, H. Sever isimli bir anneye, HDP Diyarbakır İl Örgütü önünde oturması için 10.000 TL vermeyi teklif ettiği" iftirasını servis etti ancak alçak örgüt hedefine ulaşamadı.

Gerçek ne?

İkna ekipleri, iki kardeş terörist olan Rojda Sever (Kod Adı: Amara Viyan) ile Rozerin Sever'in (Kod Adı: Amara Beritan) ailesi ile görüşerek, aile desteği ile çocuklarını dağdan indirmek istedi. Evlatlarının dağdan inerek teslim olması konusunda baba İ. Sever'in isteksiz olduğunu gören ikna ekipleri görüşmeyi sonlandırdı. Baba ile 1 kez görüşen ekipler, anne H. Sever ile hiç irtibata geçmedi.

PKK'nın "ikna" çalışmaları rahatsızlığı

Kahraman Türk güvenlik güçlerinin başarılı ve kesintisiz operasyonlarıyla perişan olan, eleman sayısı düşen, katılım sayısı bitme noktasına gelen bölücü terör örgütü PKK'nın son dönemlerde en çok rahatsızlık duyduğu konuların başında "kesintisiz" operasyonların, "ikna" çalışmalarının ve "evlat nöbetlerinin" geldiği, teslim olan teröristlerin ifadelerinden ötürü biliniyor.

Örgütün rahatsızlığının temelinde ise son senelerin en yüksek kaçışlarını yaşıyor olması.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ikna birimlerinin şimdiye kadar 12.000 aile ile görüşmesi ve Diyarbakır'da süren evlat nöbetinin etkisi sayesinde 2016 senesinden bu tarafa 874 örgüt mensubu, ikna yoluyla teslim olmuştu.

2020 yılında sadece ikna yoluyla teslim olan terörist sayısı 243 idi. 

Evlat nöbeti sayesinde ise şimdiye kadar oturma eylemi yapan 22 aile çocuklarına kavuşmuştu.

Yorumlar (0)