PKK'da çözülme devam ediyor! 2 terörist daha teslim oldu

Batman Emniyet Müdürlüğü, güvenlik güçlerinin ikna çalışması neticesinde Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik ekiplerine teslim olan 2 PKK'lı teröristin, aileleriyle buluştuğunu açıkladı. 

GÜNDEM 27.01.2022, 14:59 28.01.2022, 13:41
PKK'da çözülme devam ediyor! 2 terörist daha teslim oldu

Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri, silahlı terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG içinde faaliyette bulunan örgüt mensuplarının teslim olmaları için aileleriyle beraber ikna çalışmalarına devam ediyor. 

İkna edilen 2 PKK üyesi daha teslim oldu

İkna edilen terör örgütü PKK üyesi 2 kişi daha Türkiye'ye gelerek güvenlik ekiplerine teslim oldu. 23 Ocak günü Silopi Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınan örgüt üyelerinin, Batman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde adli tahkikatları sürerken, söz konusu şahıslar, 26 Ocak’ta aileleri ile buluştu. Teröristlerden birinin 2017’de, terör örgütüne Fransa'da katıldığı ve hakkında “Terör örgütüne üye olma” suçu dolayısıyla aranma kaydı olduğu, diğerinin 2014’te İstanbul'da örgüte katıldığı ve “silahlı terör örgütüne üye olma” suçu dolayısıyla hakkında aranma kaydı bulunduğu kaydedildi. Örgüt üyeleri, çeşitli vaatlerle kandırıldıklarını ve böylece silahlı terör örgütü PKK’ya katıldıklarını, örgütün yaşı küçük olan çocukları kandırmaya çalıştığını, örgüt ile ilgili anlatılanlar ile dağda yaşananların birbiriyle bağdaşmadığını, birçok kez örgütten kaçmaya teşebbüs ettiklerini ancak yakalanarak aylar boyunca tutsak alındıklarını, aç bırakıldıklarını, zor şartlara rağmen sonunda kaçmayı başararak Batman Emniyet Müdürlüğü yoluyla güvenlik ekiplerine teslim olduklarını aktardılar. PKK terör örgütünden kaçan 2 kişi, terör örgütünden kendileri gibi kaçma arayışında olan pek çok örgüt üyesi olduğunu ancak örgütün yapacağı infaz ve işkence gibi ağır cezalar ile aç bırakılma ihtimalinden korktuklarını, kaçma çabası içerisindekilerin korkmamaları gerektiğini dile getirdiler. Devlet yetkililerinin, çok sıcak bir şekilde kendilerini karşıladığını kaydeden 2 terörist, verdikleri karar sebebiyle mutlu olduklarını belirttiler. 

“Hiç vazgeçmedim, evladıma kavuştum” 

Teslim olan PKK’lı teröristin annesi, senelerdir vazgeçmeden evladını beklediğini ifade ederek, “Hiç vazgeçmeden 8 sene boyunca çocuğumu bekledim. Bunlar, küçük çocukları kandırarak yuva yıkıyorlar. Emeği geçen Batman Emniyetine teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Diyarbakır'daki annelerine de destek veriyorum, gerçekten hiç vazgeçmesinler. Ben vazgeçmedim. Diğer annelere de buradan sesleniyorum. Çocuklarınıza sahip çıkın, vazgeçmeyin. Çocuklarınıza bir gün mutlaka kavuşursunuz” sözlerini kullandı. 

Yorumlar (0)