PKK bayraklı paylaşıma ceza

Almanya'da PKK bayraklı sosyal medya paylaşımına ceza kesildi.

GÜNDEM 30.10.2019, 11:18 30.10.2019, 11:21
PKK bayraklı paylaşıma ceza

Hamburg Eyalet Meclisi Sol Parti Grup Eş Başkanı Cansu Özdemir, ülkede yasaklı olan PKK bayrağının bulunduğu bir fotoğrafı sosyal medya platformu Twitter’da paylaştığı gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu.

Hamburg-Altona İdare Mahkemesi’nde görülen davada Özdemir, Dernekler Yasası’nı ihlal etmekten suçlu bulundu ve 4 bin 500 euro para cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme para cezasını tecil etti.

DW Türkçe'nin haberine göre ayrıca Özdemir’in kamu yararı adına çalışan bir derneğe bin euro bağışta bulunmasına hükmedildi.

Cansu Özdemir ise mahkemenin verdiği karara itiraz edeceğini açıkladı.

Haberde aktarılana göre Özdemir, PKK bayraklarının göründüğü Alman haber ajansı dpa’ya ait bir fotoğrafı Kasım 2017’de Twitter hesabında, Almanca ve İngilizce, “PKK yasağı kaldırılsın! ForbiddenInGermany!” mesajıyla paylaşmıştı.

"Paylaşım bilgilendirme amacı taşıyor"

Özdemir yaptığı savunmada paylaşımının vatandaşları bilgilendirme amacı taşıdığı için yasak kapsamında bulunmadığını öne sürmüş ancak mahkeme heyeti bu gerekçeyi geri çevirmişti.

PKK, Avrupa Birliği (AB) terör örgütleri listesinde yer alıyor ve 1993 yılından bu yana Almanya’da yasaklı durumda bulunuyor. Alman Dernekler Yasası, yasaklı örgütlerin sembol ve bayraklarının paylaşılmasını yasaklıyor.

"PKK'yı terör örgütü olarak görmüyorum"

Hakkında başlatılan hukukî süreç üzerine Özdemir, Twitter hesabından 9 Mart 2018 tarihinde bir açıklama yapmıştı. Özdemir, Almanya’nın 1993 yılından bu yana yürürlükte olan yasakların kapsamını genişlettiğinin altını çizerken, Kürtlere ve Kürtlerin direnişiyle dayanışma içinde olanlara yönelik baskıların yoğun bir şekilde arttığını dile getirmişti.

“PKK’yı bir terör örgütü olarak görmüyorum.” diyerek açıklamasını sürdüren Özdemir, “Sözlerimin arkasındayım! PKK bir terör örgütü değildir, bu nedenle yaptığım paylaşımın arkasındayım.” demişti.

Yorumlar (0)