Piyasaları hareketlendirecek gelişme: Suudi Arabistan, 10 sektöre yatırım yapacak

Suudi Veliaht Prensi bin Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ankara'da ağırlanacak. İkili ve heyetlerararası yapılacak olan görüşmelerde 10 farklı alanda iş birliği değerlendirilecek. 

GÜNDEM 18.06.2022, 13:10
Piyasaları hareketlendirecek gelişme: Suudi Arabistan, 10 sektöre yatırım yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, nisan ayı sonunda beraberindeki heyetle Suudi Arabistan'a resmi ziyaret gerçekleştirmiş, bu ziyarette ikili ilişkilerin güçlendirilmesi meselesi görüşülmüştü.

Veliaht Prens bin Selman Türkiye’ye geliyor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, bu ziyarete karşılık olarak çarşamba günü Ankara’ya gelecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Ankara'da, biz de kendilerini kabul edeceğiz." sözlerini kullandı.

Yeni dönemle beraber Ankara-Riyad görüşmelerinde hareketli günler yaşanırken, karşılıklı ekonomik ve siyasi ilişkilerin güçlendirilmesi meselesi bir defa daha masada olacak.

10 sektöre yatırım planı

Selman'ın ziyareti kapsamında hem heyetlerarası hem de ikili görüşmeler yapılacak.

Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin yüksek düzeye taşınması meselesi, detaylı bir şekilde ele alınacak. Öte yandan çeşitli konularda iş birliği de gündeme taşınacak.

İş birliklerinin ele alınacağı alanlar; gayrimenkul, müteahhitlik, turizm, ticareti, finans, savunma sanayi, tarım teknolojisi, gıda güvenliği, enerji ve sağlık gibi kritik sektörler olarak olarak sıralandı.

Anlaşmalar imzalanması bekleniyor

İddiaya göre, Veliaht Prens bin Selman'ın ziyareti sonunda çeşitli anlaşmalara imza atılacak. Konuya ilişkin açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Orada ikili ve heyetlerarası görüşmelerimizi gerçekleştireceğiz. Bundan sonraki sürece ilişkin Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini çok daha ileri noktada, yüksek seviyede nerelere taşıyabiliriz, değerlendirme imkanını bulacağız." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)