Pitbull saldırısında yaralanan minik Asiye'nin doku ameliyatı tamamlandı

Gaziantep'te pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında feci şekilde yaralanan Asiye Ateş'e yapılan ve yaklaşık olarak 4 saat süren doku nakli tamamlandı.

GÜNDEM 26.12.2021, 13:09 26.12.2021, 18:19 Hanife
Pitbull saldırısında yaralanan minik Asiye'nin doku ameliyatı tamamlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatı ile minik Asiye’nin tedavisini devralan Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde, Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, 4 saat süren doku ameliyatını tamamladı. 

Başhekim Prof. Dr. Yıldıray Çete tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Asiye'nin saçlı bölgesinde ve yüzünde meydana gelen doku kayıpları için seans ameliyatı yapıldı. An itibarıyla nakledilen dokular iyi görünüyor. Hastanın yaşam bulguları da stabil. Yoğun bakımdaki takibi devam edecek."



Cumhurbaşkanı Erdoğan Asiye'nin babası ile görüştü

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Asiye’nin babası Hüseyin Ateş’i aradığı belirtildi.

Telefonla görüşmesinde Erdoğan’ın, Asiye'nin babası Hüseyin Ateş’ten küçük kızın sağlık durumuna ilişkin bilgi aldığı söylendi.
 


" Namazlarımda da dua edeceğim "

Cumhurbaşkanı görüşmede acil şifalar dileyerek şu ifadelere yer verdi:

Asiye'nin durumu nasıl, konuşuyor mu? Asiye’nin gözlerinden öpüyorum.  Annesi nerede? Ben Ömer Bey ile daima irtibat halindeyim. Rabbim şifalar versin inşallah. O konuda da gerek vali bey gerek Fatma Hanım yapılması gerekeni yapacak. Rabbim şifalar versin. Namazlarımda da dua edeceğim." 

Yoğun bakım ünitesi önünde bekleyen Ateş ailesi, Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştüklerini ve desteklerini esirgemediklerini aktardı. Ayrıca,  anne Zeynep’in yoğun bakıma girip, kızına yemek yedirdiği öğrenildi.

Ne Olmuştu?

22 Aralık tarihinde Gaziantep Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde, iki pitbull cinsi köpek her zaman oyun oynadıkları 4 yaşındaki Asiye Ateş’e bir anda saldırmıştı. Ağır yaralanan minik kız Gaziantep hastanesine kaldırılıp ilk müdahale burada yapıldıktan sonra doku nakli için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmişti. 

Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınırken, zanlılardan 3'ü tutuklanmıştı.

Saldırgan köpekler ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edilmişti.

Yorumlar (0)