Pitbull saldırısında yaralanan Asiye'den müjdeli haber! Doktoru açıkladı...

Gaziantep'te 2 pitbullun saldırısı sonucunda ağır yaralanan ve Antalya'da bulunan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 2 farklı operasyon geçiren 4 yaşındaki Asiye, gelecek hafta taburcu edilecek. Asiye'nin hayati tehlikesi olmadığı bildirildi.

GÜNDEM 21.01.2022, 13:21 23.01.2022, 09:29
Pitbull saldırısında yaralanan Asiye'den müjdeli haber! Doktoru açıkladı...

Gaziantep'te pitbull saldırısı sonucunda ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye, gelecek hafta hastaneden taburcu edilecek. Kadavradan ilk rahim nakli, Türkiye’de ilk çift kol ve yüz nakillerini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan’ın, sinir ve doku ameliyatını yaptığı Asiye'nin tedavisi sürüyor. Akdeniz Üniversitesindeki ilk yüz naklinin 10. yılı çerçevesinde Organ Nakli Merkezinde basın toplantısı gerçekleştirildi. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Asiye'nin başına gelen olayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanlığı ve bütün Türkiye'nin takip ettiğini ifade etti.

“Oldukça ciddi bir olaydı”

Konuya ilişkin detayları aktaran Dr. Özkan, "Gerçekten ciddi bir yaralanmaydı, hayati bir boyutu vardı fakat o kısımları çok şükür atlattık. Asiye'nin bütün doku eksiklikleri giderildi. Şu an hayatı tehlikemiz yok. Geçtiğimiz hafta sinir nakillerini gerçekleştirdik. Yüz sinirinin yer aldığı önemli noktada ciddi eksiklikler bulunuyordu. Bunu gidermeye çalıştık.  Çene kemiğinde eksikler mevcut onlarla ilgili bazı çalışmalar yapılacak. Kulakta büyük bir yaralanması vardı, geçen hafta ek bir girişim yapıldı. Konuyla ilgili kulak, burun ve boğaz gerekli çalışmaları yaptı. Doku döndürmeleri ve birkaç transfer işlemi gerçekleştirildi. Ardından yeniden o kulağı kurtarmaya çalışacaklar" sözlerini kullandı.



“Kontroller devam edecek”

Daha önce de yüz parçalanma vakalarını gördüklerini ancak kemik parçasına ve çoklu dokunun kaybedilmesine ilk kez tanık olduklarını belirten Özkan, "Haftaya muhtemelen taburcu ederiz. Ardından kontrollere çağıracağız ve bazı ameliyatlar olacak. Şu anda yaşamına devam eder fakat kozmetik ve fonksiyonel kayıpları olmaması için mutlaka birkaç ameliyat lazım" açıklamasını yaptı.

Asiye'nin ailesinin, Antalya'da kalıp kalmayacağına karar vereceğini fakat aralıklı bir şekilde kontrol edeceklerini söyleyen Özkan, hiçbir şeye muhtaç kalmadan aileyi evlerine göndermeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)