Pitbull saldırısına uğrayan minik Asiye’den haber var: Yüz felci…

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, pitbull saldırısı sonucunda ağır yaralanan ve doku nakli yapılan Asiye Ateş'in sağlık durumuna ilişkin "Maalesef yüz felci var. Yüze doğru giden birkaç daldan bir bölümü hasarlanmış. Bu hafta içinde muhtemelen yüz siniri için yama operasyonu planlıyoruz” sözlerini kullandı.

GÜNDEM 11.01.2022, 14:13
Pitbull saldırısına uğrayan minik Asiye’den haber var: Yüz felci…

22 Aralık'ta Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, ikamet ettikleri sitenin bahçesinde 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısı sonucunda ağır yaralanan Asiye Ateş, Gaziantep'teki müdahalesinden sonra Sağlık Bakanı Koca'nın devreye girmesiyle ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne nakledilmişti.

“Maalesef yüz felci var”

Türkiye'de ve uluslararası alanda başarılı yüz ve rahim nakliyle ismini duyuran AÜ Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, 26 Aralık tarihinde 4 saatlik operasyon sonucunda Asiye Ateş’a doku nakli gerçekleştirdi. Sırtından ve bacağından alınan dokular, başarılı bir şekilde Asiye'ye nakledildi.

2 günlük takipten sonra Asiye uyandırılarak 48’inci saatin sonunda yoğun bakımdan alındı. Bir süre takip edilen küçük Asiye, ardından normal servise alındı. Sağlık durumu iyi olduğu belirtilen Asiye, babası Hüseyin Ateş ve annesi Zübeyde ile beraber 2’nci operasyonu bekliyor.

Basına açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Asiye'nin son durumuna ilişkin değerlendirme yaptı. Özkan, “Maalesef yüz felci var. Yüze doğru giden birkaç daldan bir bölümü hasarlanmış. Bu yüzden beklediğimiz faktörler vardı, bunları geride bıraktık. Bu hafta içerisinde muhtemelen yüz siniri için yama ameliyatı planımız var. Elbette çok küçük bir ameliyat değil. Hedefimiz; daha sonraki dönemlerde dudağını sorunsuz kullanabilmesi. Hem görüntü hem de yemek yerken problem yaşamaması için ciddi bir ameliyat” açıklamasını yaptı.

“1 yıllık bir süreç var”

Sinir dışında Asiye’nin başka ameliyatlar da geçireceğini ifade eden Özkan, “Yalnızca sinir ameliyatları 5-6 ayı bulur. Sonraki dönemde saçlı derisinde daha doğal bir görüntü için çabalayacağız. Tam olarak sonucu almamız için 1 senelik bir süreç bizi bekliyor” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)