Pişkinliğin böylesi! Ormanı ateşe verdikten sonra söndürme çalışmalarına katılmış

İzmir’de 430 hektar alana sahip ormanı yaktığı öne sürülen şahısın devam eden mahkemesinde ortaya pes dedirtecek detaylar çıktı.

GÜNDEM 15.04.2021, 17:09 16.04.2021, 11:54
Pişkinliğin böylesi! Ormanı ateşe verdikten sonra söndürme çalışmalarına katılmış

Duruşmada tanık olarak dinlenenlerden biri olan orman muhafaza memuru, ormanı yaktığı iddia edilen sanığın ormanı ateşe verdikten sonra yanlarına gelerek kendilerine söndürme işlemlerinde yardım ettiğini söyledi.

Jandarma görüntülerden tespit etti

2 Ağustos 2020’de İzmir’in Menderes ilçesinde meydana gelen olayda 430 hektar ormanlık alanı ateşe verdiği ileri sürülerek hakkında kasten orman yakma suçlamasıyla dava açılan E.Y.’nin yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya sanık avukatı ile tutuksuz olarak yargılanan sanık E.Y. katıldı. Yangın sırasında sanık E.Y.’yi olay yerinde gördüğünü belirten orman muhafaza memuru Y.Ç. daha sonra ise E.Y’yi yangın söndürme işlemine yardım ederken gördüğünü söyledi.

Yangına orman çevresinde yakılan çöplerin sebep olduğunu kaydeden Y.Ç. konuşmasında, “Biz oraya vardığımızda çöp yangını ormana da sıçramıştı. Çöpün yanmasına kimlerin neden olduğunu bilmiyorum” dedi.

Olaya ilişkin tutanak hazırlayan diğer orman muhafaza memuru M.A ise, “Görüntülerde ki kişinin ise sanık olduğunun belirlenmesini Jandarma ekipleri yaptı” diye konuştu.

2 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı

Yaşanan olayın ardından tutuklandıktan sonra 2 ay boyunca cezaevinde kalan ancak daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan E.Y’nin gözaltına alınma işlemi ise Menderes İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından söz konusu bölgede kapalı durumdaki bir restoranın yakınında ateş yakıldığını tespit etmesi üzerine gerçekleşmişti.

Yorumlar (0)